Košarka

SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI - SPREMAJU SE HAPŠENJA ZBOG NAMEŠTANJA MEČEVA! Stigle nove informacije, ovo su KLJUČNI dokazi!

Autor Nemanja Stanojčić

Sprema se hapšenje košarkaša koji su učestvovali u nameštanju mečeva u Srbiji.

Izvor: MN Press

Skandal potresa srpsku košarku, veliki broj košarkaša učestvovao je u nameštanju utakmica u domaćem šampionatu. Prema informacijama "Kurira", čak 30 igrača je umešano, a kako najavljuje portal "Republika" sprema se hapšenje osumnjičenih igrača.

"Spremaju se hapšenja na desetine srpskih košarkaša koji su nameštali mečeve i tako zaradili ogroman novac na kladionicama", navodi se u tekstu i dodaje se da su ključni dokazi poruke i pozivi u kojima se igrači između sebe dogovaraju šta da nameste na utakmicama svojih klubova.

Podsetimo, direktor takmičenja Aleksandar Grujin potpisao je saopštenje koje je objavljeno na zvaničnom sajtu KLS. "Obaveštavamo javnost da KLS aktivno sarađuje sa FIBA-om kako bi se disciplinski postupci rešili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbedio integritet takmičenja. S obzirom da su disciplinski postupci još uvek u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u manipulativnim radnjama. Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon njihovog okončanja, kako bi se osiguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i prezumpcija nevinosti samih učesnika u postupcima", stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: