IN MEMORIAM

PREMINUO OTAC DANTEA EGZUMA! Partizan se oprostio od bivšeg košarkaša: "Naš dragi Sesil..."

Autor Milutin Vujičić

Nakon teške dvonedeljne borbe za život, Sesil Egzum je preminuo.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Sesil Egzum, otac doskorašnjeg košarkaša Partizana Dantea Egzuma, preminuo je u 60. godini, potvrdili su crno-beli. "Sa velikom tugom javljamo da je naš dragi Sesil Egzum danas preminuo u 60. godini. Partizan izražava najdublje saučešće Danteu i celoj porodici Egzum", naveli su iz Partizana na društvenim mrežama.

Pre dva dana pojavile su se informacije da je Sesil Egzum na intenzivnoj nezi u jednoj bolnici u Sjedinjenim Državama, a potom je otkriveno da je hospitalizovan pre petnaestak dana, uoči "majstorice" ABA lige između Crvene zvezde i Partizana. Nažalost, Sesil nije uspeo da dobije životnu bitku i tužne vesti stigle su u večernjim časovima 3. jula. Na društvenim mrežama navijači Partizana opraštaju se od njega pošto je u dobrom delu sezone bio na tribinama i bodrio crno-bele kod kuće i u gostima.

"Volim mnogo ljude ovde, navijače, uživao sam na utakmicama. Strast je neverovatna, nikada nisam video da publika ovoliko voli tim i kada pobeđuje i kada gubi. Mnogo mi se dopada što ga publika voli. To samo znači da je srećan ovde i da su ljudi srećni što je on tu. Hoće li ostati? Mnogo zavisi od kluba, videćemo", rekao je nedavno Sesil Egzum za MONDO.

Sesil je inače igrao na univerzitetu "Severna Karolina" sa legendarnim Majklom Džordanom, zajedno su osvojili titulu 1982. godine u NCAA ligi. On je draftovan 1984. godine od strane Denvera u devetoj rundi, ali nikada nije zaigrao tamo. Karijeru je gradio u Australiji i vrlo je poznat u svojoj domovini.

U međuvremenu, Dante Egzum je otišao iz Partizana i vraća se u NBA ligu, gde je već nosio dres Jute i Klivlenda. Njegov novi klub biće Dalas sa koji je potpisao jednogodišnji ugovor.