Šta će biti?

NOVA BURA U SRPSKOJ KOŠARCI - PARTIZAN NE MOŽE DA IGRA DOMAĆU LIGU! Pet klubova ostalo bez dozvole, evo i zašto!

Autor Nikola Lalović

Nova bura u srpskoj košarci, KK Partizan bi mogao i treću godinu zaredom da ostane bez učešća u domaćoj ligi!

Izvor: MN Press

Pet klubova nije dobilo dozvolu za takmičenje u narednoj sezoni Košarkaške lige Srbije, a među njima je i Partizan! Kako prenosi "Sportski žurnal" Partizan, Sloboda iz Užica, Sloga iz Kraljeva, Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca nisu dobili dozvole za takmičenje u KLS u sezoni 2023/24!  Njihovi zahtevi za učestvovanje nisu uspvojeni, ali nije sve gotovo. Svih pet navedenih klubova ima pravo na žalbu Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije. 

Partizan nije dobio dozvolu jer nije učestvovao u Superligi, tj. završnici KLS-a, prošle sezone, a takođe se navodi da klub nije dostavio dokumenta o izmirenju dugovanja prema KSS i RKS. 

Što se tiče ostalig klubova Sloga iz Kraljeva nije dobila dozvolu jer nije izmirila dugovanja Milošu Pejiću, Zoranu Milanoviću, Aleksandru Švelju, Bojanu Petroviću, Olgi Tanović, Milanu Oluiću, Đorđu Tresaču, Mihajlu Drobnjaku, Saši Pavloviću i Marku Popoviću.

Novi Pazar nije dobio dozvolu za učestvovanje zbog dugovanja Enisu Đuloviću i zbog neizmirenih obaveza prema KSS i OKS, a račun kluba je u blokadu. Sloboda iz Užica je takođe ostala bez dozvole zbog blokade računa kluba, a Radnički iz Kragujevca je ostao bez dozvole zbog dugovanja prema KSS i RKS.

Dozvole su dobili Borac, Vojvodina, Dinamik, Vršac, Crvena zvezda, Zdravlje, FMP, Mega, Zlatibor, Džoker, Metalac, Mladost, OKK Beograd, Spartak, Tamiš i Čačak 94.

Tagovi