VELIKI PROBLEM

ŠOK PRED SVETSKO PRVENSTVO! Jedan od najboljih košarkaša sveta možda NE IGRA - Itudis prebledeo!

Autor Milutin Vujičić

Grčka će gotovo sigurno biti bez najboljeg košarkaša na Mundobasketu.

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih košarkaša sveta Janis Adetokunbo mogao bi da propusti prestojeći Mundobasket na Filipinima, Indoneziji i Japanu. Danas je grčka "Gazeta" objavila šokantnu informaciju se Adetokunbo nedavno podvrgnuo manjem hirurškom zahvatu zbog problema sa povredom kolena koja se javila iznenada, pa je sve verovatnije da se neće odazvati selektoru državnog tima Dimitrisu Itudisu.

Adetokunbo je navodno pre dve nedelje imao manje zahtevnu operaciju kolena u SAD i sada mora da miruje kako bi što pre mogao da se oporavi za sezonu u NBA ligi,  tako da će biti potrebno čudo kako bi igrao za Grčku pošto je Mundobasket sada na samo 50 dana daleko.

Da je znao, Adetokunbo bi odmah posle završetka sezone otišao na operaciju, međutim problem se navodno javio tek sredinom juna. Pre toga nije bilo nikakvih indikacija da će biti neophodna operacija, a u razgovoru sa klupskim lekarima odlučio je da završi na operacionom stolu. Pre 15 dana je imao "čišćenje" leve čašice kolena i potom se vratio u Atinu, ali s obzirom na to da će se njegovi saigrači uskoro okupljati, neće moći da im pomogne.

Podsetimo, Adetokunbo je bio jedan od najboljih igrača na prethodnom Eurobasketu, a na predstojećem Svetskom prvenstvu njegov tim je u istoj grupi sa Sjedinjenim Državama, Jordanom i Novim Zelandom.

BONUS VIDEO: