ZVANIČNO

JOKIĆ NIJE ZAŠTITNO LICE NBA 2K24! Srbin najbolji na svetu, osvojio titulu i OPET NIJE DOSTA! Evo ko je umesto njega...

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić neće biti zaštitno lice video-igre NBA 2K24 kako su se mnogi nadali.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić neće biti naslovno lice za najpopularniju video-igru o NBA ligi. Danas je zvanično potvrđeno iz sedišta kompanije "Visual Concepts" da će Kobi Brajant biti glavna figura igre 2K24. Ovo je inače četvrti put da je Brajant zaštitno lice pomenute video-igre, a razlog za sledeće izdanje je broj "24" koji je nosio tokom karijere, tako da su autori videli simboliku i želeli su da odaju omaž "Crnoj Mambi".

Mnogi ljubitelji video-igrica i košarke iz Srbije nadali su se da će Jokić, kao dvostruki MVP i aktuelni osvajač šampionskog prstena sa Denverom biti prvi izbor, međutim marketing tim kompanije "Visual Concepts" očigledno je procenio da će imati "bolju prođu" sa Kobijem Brajantom koji je nesrećno stradao 2020. godine u helikopterskoj nesreći.


Prethodno je Kobi bio glavna zvezda NBA 2K10, dok je bio i na naslovnoj stranici u 2K17 i 2K21. Prethodne godine Devin Buker iz Finiksa je bio glavna zvezda, dok je Majkl Džordan viđen na "Championship Editon" verziji ove video-igre.

Ovo će naravno samo pojačati narativ da Nikola Jokić nije atraktivan kao druge NBA zvezde, o čemu je pre nekoliko meseci govorio i bivši košarkaš Gilbert Arenas: "Znate da Jokić može da osvoji šampionski prsten, ali... Nikoga neće biti briga. Žao mi je, ali hajde da budemo iskreni. Neće se Jokić pomeriti sa mesta gde je trenutno, odnosno do statusa superstara. Ne radi ništa što deca žele da vide. Kod igrača se gleda njegova ličnost, a to... Znate da je Jokić sjajan, ali on nije atraktivan igrač", kazao je Arenas i potom uporedio Srbina sa još jednim "tihim superstarom".

"Tim Dankan je imao četiri prstena, kad je osvajao peti, svi smo rekli koga briga za ovo. To je činjenica, bili su dosadni. NBA ne postoji zbog toga, to je nešto drugačije".

BONUS VIDEO: