BIĆE BOLJE

ZAKUCAVALI PREKO NJEGA I ŠUTIRAO 2/13! Katastrofalan debi NAJVEĆEG talenta, Vembi se uplašio u NBA! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je izgledao debi najtalentovanijeg košarkaša današnjice Viktora Vembanjame, prvog pika na draftu 2023.

Izvor: YouTube/NBA/ESPN/Screenshot

I pre nego što je stigao u NBA ligu, oko mladog francuskog košarkaša Viktora Vembanjame digla se prašina kakva nije viđena još od 2003. godine i Lebrona Džejmsa. Zbog toga su navijači stajali satima u redu ispred arene u Las Vegasu kako bi prethodne noći videli Vembijev debi u dresu Spursa, a oni koji su uspeli da dođu do ovako vrednog komada papira - teško da mogu da budu potpuno zadivljeni.

Čini se da pritisak pomalo utiče na Vembanjamu, što je naravno normalno, tako da se nakon silnih promašaja na promotivnom snimku na treningu - nije najbolje snašao ni u pripremnom meču. Iako je San Antonio pobedio gotovo beznadežni Šarlot (76:68), Vembi je susret završio sa devet poena (2 od 13 iz igre), osam skokova, tri asistencije i pet blokada.


"Ne znam još šta radim, ali na meni je da učim", rekao je talentovani centar Spursa, nakon što je imao neobično težak zadatak protiv Kaija Džounsa iz Šarlota, pa je u jednom trenutku završio i na posteru.

Upravo je to bio najšerovaniji snimak sa čitave utakmice, što je samo još jedan dokaz da je Vembanjama došao iz takmičenja koje ni po čemu ne može da se poredi sa NBA ligom. Napustio je Asvel kako bi se "oslobodio" u Metropolitansu, međutim setimo se i da je Dončić pre dolaska u NBA ligu bio najbolji igrač Evrolige, a tada oko njega nije vladao ni približni "hajp" kako je to danas oko Vembanjame.

Vembanjama
Izvor: Youtube/NBA