STRAŠAN UGOVOR

KOŠARKAŠKA BOMBA U EVROPI! Ataman "ukrao" pojačanje Partizanu - Slukas IZDAO Olimpijakos za ogroman novac!

Autor Milutin Vujičić

Ergin Ataman je uspeo da dovede pojačanje koje je želeo i Partizan.

Izvor: MN Press

Grčki košarkaš Kostas Slukas nije uspeo da se dogovori sa Olimpijakosom oko novog ugovora, a uprkos ozbiljnom interesu Partizana i Fenerbahčea, na kraju je izabrao da "ujede navijače za srce" i pređe u redove rivalskog Panatinaikosa. Kako piše dobro obavešteni grčki portal "SDNA", PAO je ponudio Slukasu trogodišnji ugovor vredan čak tri miliona evra po sezoni, tako da će postati jedan od najplaćenijih igrača u Evropi.

Na taj način, Slukas će se osvetiti treneru Barcokasu koji ga nije video u planovima za novu sezonu i pokušavao je da mu smanji platu i ulogu, što je na kraju iskoristio Ergin Ataman i ubedio ga da pređe u Panatinaikos koji pravi novi drim-tim. Ovog leta doveli su već Luku Vildozu, Kostatasa Mitoglua, Matijasa Mesora i najverovatnije Joanisa Papapetrua.

Ergin Ataman se na neki način "osvetio" Partizanu što su uspeli da ubede Kevina Pantera da ostane u redovima crno-belih, s tim da ga je tražila i Barselona, dok je istovremeno poslao i jasnu poruku svom gradskom rivalu Olimpijakosu da se "div budi". Svima je jasno da je Panatinaikos već godinama u lošijoj poziciji u odnosu na Olimpijakos, prošlogodišnjeg finalistu Evrolige, ali sa novim trenerom, igračima i većim budžetom - prete da "poljuljaju" kontinent.

"S obzirom na sve šta se dešavalo u prethodnom periodu osećam da nisam uspeo da inspirišem isto poštovanje od svih. Ipak, jedan detalj na kraju ne utiče na sve prelepe godine koje smo imali. Odlazim sa osećajem ispunjenosti i sa čistom svešću, jer znam da sam dao sve od sebe i da sam poštovao ovaj dres. Borio sam se zajedno sa saigračima, navijačima, menadžmentom, svi su mi verovali tokom ovog izazovnog perioda i nadam se da sam uspeo da uzvratim", rekao je Kostas Slukas pre nego što će "izdati" navijače Olimpijakosa.

Podsetimo, Slukas je prvo igrao za Olimpijakos od 2008. do 2015. godine, potom je bio u Fenerbahčeu kod Željka Obradovića pet sezona, da bi se u Pirej vratio 2020.

BONUS VIDEO: