NIJE DOBRO

TEŽAK PORAZ "ORLIĆA", OVO BOLI! Španci nam održali lekciju i u uzrastu do 20 godina - 18 razlike!

Autor Milutin Vujičić

"Orlići" se nisu proslavili u drugom kolu Eurobasketa.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Muška košarkašaška reprezentacija Srbije do 20 godina doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se ovog leta održava u Iraklinonu. Nakon što smo pobedili Estoniju bez mnogo muke (82:61), "orliće" je ubedljivo nadigrala selekcija Španije 54:76 (17:17, 11:18, 16:24, 10:17). Naredni rival biće Crna Gora sa kojom igramo u ponedeljak u 15 časova.

Srbija je dobro otvorila meč protiv Španije, držala se petnaestak minuta, nakon čega je "crvena furija" dodala gas i povela 35:28 do poluvremena. Naši pokušaji da se vratimo u igru nisu urodili plodom, pošto su Španci u poslednjoj deonici "rafalom" od 12:0 pobegli na neuhvatljivu prednost (71:44). U tom periodu naša reprezentacija šest minuta nije postigla poene i jednostavno nismo imali šanse da odgovorimo rivalu.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Mihailo Petrović sa 14 poena, a dvocifren učinak imao je i Nikola Šaranović koji je zabeležio 11 poena, sedam skokova i po pet asistencija i izgubljenih lopti.

Podsetimo, ovog leta je prethodno košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina zauzela jšesto mesto na Svetskom prvenstvu, a posebno će se pamtiti poraz od Francuske u četvrtfinalu turnira rezultatom koji boli 98:59. Može se reći da rezultati mlađih selekcija ovog leta stvarno nisu na zadovoljavajućem nivou.

BONUS VIDEO: