Prilagodio se

CENTAR PARTIZANA JE LIDER U VAŠINGTONU, SVE JE BLIŽE NBA: Ponovo odlično odigrao, možda ga Vizardsi ostave u SAD!

Autor Nikola Lalović

Tristan Vukčević odlično igra na Letnjoj ligi, a to bi moglo da znači da će ga Partizan izgubiti!

Izvor: MN Press

Nastavila se Letnja liga NBA, a Tristan Vukčević se nameće sastavu Vašingtona. Njegov tim je savladao Boston 103:98, a mladi biser crno-belih je oduševio potezima. Na kraju je imao 14 poena i osam skokova i samo je Rajan Rolins sa 16 poena bio efikasniji od njega u pobedničkoj ekipi. Sa druge strane Džastin Šampanj je ubacio 21 poen. 

Odličan meč je konačno odigrao i Viktor Vembanjama, prvi pik na draftu. San Antonio Sparsi se nadaju da bi on mogao da bude novi Tim Dankan i zato je Greg Popovič potpisao novi petogodišnji ugovor sa klubom, a sada je u porazu od Portada 85:80 ubacio 27 poena uz 12 skokova i 3 blokade. Kod pobednika je Majk Devo ubacio 29 poena. 

U sastavu jednog od timova Letnje lige bio je još jedan Srbin za koga verovatno niste čuli. Visoki centar Uroš Plavšić našao se u ekipi Atlante, ali nije zaigrao. Ovaj košarkaš iz Ivanjice je odavno otišao u Ameriku i tu je završio koledž. Prvo je odigrao jednu sezonu na Arizoni, potom je četiri godine bio na Tenesiju, a na draftu nije izabran. Nada se šansi na nekoj od utakmica Letnje lige kako bi pokazao skautima da zaslužuje da se nađe makar u nekom od sastava u razvojnoj ligi. 

BONUS VIDEO: