BRAVO

TEŽAK PORAZ SRBIJE, PA VAŽNA POBEDA! "Orlići" bolji od vršnjaka iz Crne Gore - idu dalje na EP

Autor Milutin Vujičić

"Orlići" su ostvarili važnu pobedu posle poraza od Španije.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina oporavila se od teškog poraza protiv Španije, pa je dan kasnije uspela da savlada Crnu Goru u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva koje se održava na Kritu. Na kraju, "orlići" su slavili 75:69 (18:22, 20:13, 20:17, 17:17).

Naša selekcija nije najbolje ušla u meč pošto je Crna Gora već u prvom periodu imala dvocifrenu prednost, ali su se srpski košarkaši oporavili i nakon 18:6 za protivnika - sve je polako počelo da se menja. "Orlići" su ušli u seriju i na kraju poveli poenima Nikole Šaranovića, a zatim smo na odmor trojkom Bogdana Zimonjića otišli na odmor sa više nego lepom zalihom 54:47. Uspela je Srbija da ode i na dvocifrenu razliku, međutim do kraja smo videli dramu koja je pripala srpskim igračima.

Najefikasniji među "orlićima" bio je Mihailo Petrović sa 17 poena, a dvocifreni su bili još Matija Belić sa 12 poena i devet skokova, odnosno Filip Branković sa 10. Sutra je slobodan dan na Evropskom prvenstvu, a takmičenje se nastavlja utakmicama osmine finala gde se ukrštamo sa grupom u kojoj su Turska, Italija, Belgija i Izrael.

BONUS VIDEO: