ZVANIČNO

MADAR OTIŠAO IZ PARTIZANA! Fenerbahče mu dao BOGAT ugovor do 2025. godine, biće nosilac tima

Autor Milutin Vujičić

Turski klub je na svom sajtu zvanično potvrdio da je angažovao Jama Madara.

Izvor: MN Press

Jam Madar je novi košarkaš Fenerbahčea, sada je i zvanično. U poslednjih 48 sati pojavila se informacija da bi "zvezda u usponu Evrolige" mogla karijeru da nastavi u redovima turskog kluba, jutros se pročulo da je posao blizu završetka, a sada je Fenerbahče na svojim kanalima na društvenim mrežama potvrdio dolazak Izraelca.

Na taj način, Jam Madar je napustio redove Partizana posle dve vrlo dobre sezone u kojima je značajno igrački napredovao kod Željka Obradovića. Bio je ljubimac navijača i trenera, međutim nije uspeo da se dogovori oko produžetka saradnje sa crno-belima pošto je navodno tražio dvostruko veću platu nego što je imao prethodne sezone, što u Partizanu jednostavno nisu mogli da ispune za razliku od Fenerahčea.

Turski klub je saopštio da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Madarom uz opciju produžetka na još jednu sezonu, pa je tako postao kapitalno pojačanje Dimitrisa Itudisa za novu sezonu, a spekuliše se da posle toga Fenerbahče kreće i po centre - pošto su Sertač Šanli i Jorgos Papajanis na njihovoj listi.

Prethodne sezone Jam Madar je bio "mlada zvezda Evrolige u usponu" nakon što je u svojoj drugoj sezoni sa crno-belima u Evroligi prosečno beležio 5,8 poena, 1,2 skoka i 1,6 asistencija. Za njega se pisalo da bi mogao da ode u Boston, gde Seltiksi imaju NBA prava na njega, a potom i Makabi, da bi završio u Feneru. Partizan su već napustili Matijas Lesor (PAO), Janis Papapetru (PAO) i Dante Egzum (Dalas).


BONUS VIDEO: