Košarka

EGZUM I ZVANIČNO VIŠE NIJE IGRAČ PARTIZANA! Potpisao za 6.100.000 dolara, ugovor do 2025. godine!

Autor Nemanja Stanojčić

Dante Egzum je i zvanično novi košarkaš Dalasa.

Izvor: MN Press

Dante Egzum i zvanično je novi košarkaš Dalasa. Doskorašnji igrač Partizana je i zvanično stavio paraf na ugovor sa NBA timom. Naredne sezone će zajedno sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom napasti titulu koju drže Denver i Nikola Jokić. Posle sedam sezona u Americi i prelaska u Evropu sad se vratio tamo gde je želeo da bude i to za 6,1 milion dolara za dve godine.

On je 2014. godine kao peti pik na draftu odabran od strane Jute i tamo je proveo pet sezona. Potom je otišao u Klivlend i posle dve sezone u klubu je odlučio da dođe u Evropu i potpisao je za Barselonu. Odlučio je da ne ostane u Španiji, već je 10. jula potpisao za Partizan i bio jedan od nosilaca igre Željka Obradovića. Prosečno je u Evroligi beležio 13,2 poena, 2,7 asistencija i 2,3 skoka po meču.

Posle osvajanja titule u regionalnom takmičenju sa crno-belima saznao je i da će postati otac i da će dobiti devojčicu. Nažalost, nedugo posle tih lepih vesti stigla je i jedna tragična. Njegov otac Sesil Egzum je preminuo. Verovatno je to i glavni razlog zbog kog su Mavsi čekali sa objavom o potpisu, pošto je klub od 6. jula mogao zvanično to da potvrdi...

BONUS VIDEO: