Košarka

HIT - ZVEZDIN AMERIKANAC ĐUSKA I PEVA BAJU: Lumpovao sa Dončićem u kafani, ovo se ne zaboravlja! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Majk Tobi je uz Luku Dončića bio ključni igrač tima, a nakon velikog uspeha Slovenije "propevao" je i naše pesme!

Izvor: Instagram/Luka Rupnik

Jedan u nizu igrača koji su potpisali ugovor sa Crvenom zvezdom je i Majk Tobi, Amerikanac iz Monroa u saveznoj državi Njujork koji je vrlo dobro upoznat sa ovim prostorima! Do pre dve godine skoro da ništa nije znao o Balkanu, ali od tada je postao "Miha Tobi" i naučio je da peva srpske narodnjake! O čemu je reč? 

Majk Tobi je nakon kratke NBA karijere zaigrao u Evropi i od 2017. do sada igrao samo u Španiji, a 2021. godine dobio je slovenački pasoš kako bi zaigrao za "zmajčeke" na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju. Bio je to pun pogodak i za njega i za Sloveniju, a kada su Slovenci uz 13 poena Tobija savladali Litvaniju u finalu kvalifikacionog turnira usred Kaunasa - Luka Rupnik je oduševio javnost!

Podelio je na svom instagram profilu detalj slavlja iz jedne kafane na kome se vidi kako iz sveg glasa Majk Tobi peva "Koktel ljubavi", veliki hit Nedeljka Bajića Baje iz 2004. godine koji je zaslugom Vase Micića postao svojevrsna košarkaška himna! Pogledajte kako Majk Tobi đuska uz Baju: 

Sjajan je bio Tobi na tom kvalifikacionom turniru, a pogotovo je zablistao u polufinalu protiv Venecuele kada je uz 27 poena uhvatio 12 skokova, a saigrači su ga brzo prihvatili i prozvali "Miha". Ipak i sam je priznao da za Sloveniju nije ni čuo do pred početak turnira...

"Pre nekoliko meseci nisam ni znao gde se nalazi Slovenija. Nestvarni snovi postaju stvarnost i ne želim nikada da se probudim!", rekao je Tobi, inače osvajač zlata sa U19 reprezentacijom SAD na Svetskom prvenstvu 2013. godine. Zaigrao je na Olimpijskim igrama za Sloveniju, tamo bio četvrti, a u Monrou je zbog toga viđena slovenačka trobojka.

"Čuo sam se sa porodicom i mama mi je pokazala da su već kupili slovenačku zastavu. Slovenačku i olimpijsku zastavu, spremni su za Tokio. Okačiće slovenačku zastavu ispred kuće dok bude trajao olimpijski turnir. Malo će zbuniti komšije, ali to je u redu", ispričao je Tobi pred turnir u Japanu.