Košarka

NIKOLA MIROTIĆ SE OGLASIO! Dok sve GORI zbog njega i Partizana, objavio je samo jednu sliku!

Autor Mladen Šolak

Evo gde se budući košarkaš Partizana trenutno nalazi!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Sve je gotovo i samo se čeka zvanična potvrda da je Nikola Mirotić postao novi košarkaš Partizana. A za to vreme, doskorašnji as Barselone oglasio se sa obale mora, bez označavanja lokacije na kojoj se nalazi. Deluje da uživa u miru dok uveliko traje bura oko njegovog dogovora sa crno-belima, koji će imati super-tim predvođen Mirotićem i Kevinom Panterom na terenu, a Željkom Obradovićem sa klupe.

Pre svega, sada se iščekuje Mirotićev definitivni rastanak sa Barselonom, sa kojom njegov agent i dalje traži način da izađe iz ugovora prema kojem je Nikola prošle godine zaradio 5 miliona dolara. On nije hteo da se lako odrekne novca, Barsa odavno ne računa na njega i već je dovela Vilija Ernangomeza iz NBA lige, ali dogovor još nije ozvaničen. A, čim bude, očigledno je da će odmah biti predstavljen kao još jedna Partizanova bomba ovog leta, nakon ostanka kapitena Kevina Pantera, koji je umesto odlaska u Barselonu odabrao da nastavi u Humskoj i da potpiše novi ugovor. Nakon njega, nove ugovore potpisali su Zek Ledej i Aleksa Avramović.

Mirotić je igrao za Barselonu od 2019, kada se šokantno vratio iz NBA lige, u kojoj je proveo pet godina nastupajući za Čikago Bulse, Nju Orleans i Milvoki Bakse. Mirotić je tada potpisao ugovor na čak 26 miliona evra i postao najplaćeniji košarkaš Evrope, dok je prošle godine i zvanično proglašen za najboljeg igrača Evrolige. S obzirom na njegov kvalitet i iskustvo i brojne kvalitete koje donosi, nije iznenađenje što ove subote ceo košarkaški kontinent očekuje da Partizan i Barselona potvrde ono što je sada sasvim izvesno - da će Nikola Mirotić sledeće sezone igrati u crno-belom.

BONUS VIDEO: