Potpisao!

JAKA BLAŽIČ NE MOŽE BEZ ABA LIGE - OPET JE U REGIONU: Bivši as Zvezde se vratio posle godinu dana!

Autor Dušan Ninković

Iskusni košarkaš Jaka Blažič ponovo će igrati u ABA ligi, nakon što se dogovorio sa

Izvor: MN Press

Polako se kompletiraju igrački kadrovi košarkaških timova širom Evrope, a Cedevita Olimpija je rešila da u svoje redove vrati dobro poznato lice. Iskusni Jaka Blažič (33), nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, ponovo će biti "zmaj" pošto je po treći put u karijeri potpisao za tim iz glavnog grada Slovenije.

Nakon što mu je drugi odlazak u inostranstvo potrajao samo godinu dana, Blažič se obavezao na novu saradnju sa Cedevita Olimpijom i nema sumnje da će predstavljati jedno od najvećih pojačanja pred novu sezonu. Energični bek je svojevremeno bio i kapiten ovog kluba, a imajući u vidu njegovo ogromno iskustvo i sada će biti jedan od lidera tima.

"Srećan sam što se vraćam u Ljubljanu i nadam se da ćemo zajedno napisati još jednu uspešnu priču, koja će biti privlačna za sve koji navijaju za Cedevitu Olimpiju. Nakon što sam raskinuo ugovor u Turskoj, Cedevita Olimpija je odmah stupila u kontakt sa mnom. Veoma sam vezan za Ljubljanu, tako da to zaista nije bila teška odluka", rekao je Blažič koji počinje treći mandat u Ljubljani.

Podsećamo, Blažič je u karijeri po dve godine nastupao za Triglav, Slovan, Olimpiju, Crvenu zvezdu i Baskoniju, a zatim po jednu sezonu proveo u Andori i Barseloni. Usledio je povratak u Ljubljanu gde je tri godine nosio dres Cedevita Olimpije, pre nego što se preselio u Tursku i godinu dana bio član Bahčešehira.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio ABA ligu, KLS i dva Kupa Radivoja Koraća, a u Sloveniji je dva puta bio šampion, tri puta osvajač kupa i jednom superkupa. U sezoni 2020/21 bio je najbolji poenter Evrokupa, a sa nacionalnim timom Slovenije postao je šampion Evrope 2017. godine.  

BONUS VIDEO: