Košarka

NOVI POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU - ZVEZDA "ZAKLJUČAVA" DEFANZIVCA: Pamte mu kiks protiv Partizana, ali ipak ostaje!

Autor Nikola Lalović

Stefan Lazarević će i u narednim godinama nositi dres Crvene zvezde!

Izvor: MN Press

Spreman je novi potpis u Crvenoj zvezdi! Klub sa Malog Kalemegdana je prethodnih dana bio izuzetno aktivan i nakon što su produženi ugovori sa prvotimcima poput Luke Mitrovića krenulo se sa pojačanjima. Stigli su Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Džoel Bolomboj, Marko Simonović, Majk Tobi, ali to nije sve. 

U narednim danima se očekuje da se ozvaniči nastavk saradnje sa pouzdanim defanzivcem Stefanom Lazarevićem. Ovaj 26-godišnji košarkaš je ponikao u omladinskim selekcijama crveno-belih, a nakon što se od 2014. do 2017 kalio u FMP-u dobio je priliku u prvom timu. Teška povreda ga je odvojila sa terena od februara 2018. do decembra 2019. godine, pa je ponovo poslat u FMP. Prethodne dve sezone proveo je među crveno-belima, a uprkos brojnim pojačanjima Duško Ivanović ga i dalje vidi u ekipi. 

U Evroligi je prošle sezone Lazarević u proseku beležio 2,7 poena i imao je 2,8 skokova po utakmici. Nastupao je na pozicijama beka, krila i krilnog centra, ali su neki potezi u finalu ABA lige protiv Partizana doveli njegovu poziciju u timu u pitanje.  Ipak sada se očekuje da potpiše novi trogodišnji ugovor i biće deo rotacije i u sezoni koja sledi.

Spolja će imati konkurenciju u vidu Nedovića i Lazića na poziciji beka, Hange i Gedraitisa na trojci, a četvorka koju je često pokrivao tokom prošle godine sada je jača za Dejana Davidovca, ali i Marka Simonovića, Džoela Bolomboja i Majka Tobija koji iakob su nominalno centri mogu da pokriju i taj deo terena. 

BONUS VIDEO: