PORUKA

VASO, ŽALIĆEŠ AKO NE BUDEŠ TO URADIO! Bivši saigrač OPOMINJE Srbina: "Ja sam napravio veliku grešku"

Autor Nemanja Stanojčić

Šejn Larkin imao je savet za Vasilija Micića u Oklahomi.

Izvor: MN Press

Vasilije Micić (29) odlučio je da se oproba u NBA ligi. Posle brojnih uspeha u Evropi, dve evroligaške titule, MVP priznanja i dvostrukog MVP priznanja fajnal-fora elitnog takmičenja preselio se u Oklahomu. Potpisao je trogodišnji ugovor vredan 23,5 miliona evra. Njegov doskorašnji saigrač iz Efesa Šejn Larkin imao je poseban savet za njega.

Amerikanac je tamo odabran kao 18. pik 2013. godine, igrao je za Dalas, Njujork Nikse, Bruklin i Boston, ali se nije zadržao tamo. "Rekao sam mu da sam najviše žalio zbog toga što sam u NBA ligi mislio 'sad igram sa Dirkom Novickim, Vinsom Karterom, Šonom Merionom, moram njim da dam loptu i da se sklonim, jer su oni zvezde i da sam ja ruki koji je tek došao'. Nikada se nisam osećao da sam iskoristio priliku da budem ja, to sam mu rekao", objasnio je Larkin u "Urbonas podkastu."

Ne želi da Srbin ponovi iste greške. "Tamo treba da bude svoj, da ne bude Vasa koji prvo dodaje i koji nije agresivan i koji izbegava da šutira svoje karakteristične trojke. Moraš da budeš svoj, ako ne radiš to, žalićeš. To sam ga savetovao, da bude onakav kakav jeste. Šta najgore može da se desi? Vratiće se u Evropu, biće najplaćeniji i onda će moći da bira tim u koji ide", zaključio je Larkin.

 BONUS VIDEO: