Košarka

SRPSKI AS OBNOVIO CRKVU U DALMACIJI I DOVEO PIKSIJA! Stojković se oglasio ispred hrama koji je podigao naš košarkaš

Autor Mladen Šolak

Selektor se oglasio sa letovanja u Hrvatskoj

Izvor: instagram.com/draganstojkovicpixy

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi posetio je selo Baljci kraj Drniša, koje se našlo na prvoj linij rata devedesetih i iz kojeg je izbegao veliki broj Srba. "Poseta seli Baljci (Dalmacija) i obilazak crkve Svetog Jovana Krstitelja. Hvala prijateljima i porodici Smiljana Džalete na gostoprimstvu i prelepom druženju", napisao je selektor Srbije uz fotografiju ispred crkve.

Obnovu te crkve pokrenuo je poznati srpski košarkaš Dragan Tarlać, koji je i predsednik Udruženja "Baljci Mirlović Polje". Baljci su selo pradede nekadašnjeg trofejnog košarkaša Srbije i svake godine za slavu tog hrama organizuje se masovni dolazak svih koji žele da tamo provedu vreme. Sada je među njima i Dragan Stojković Piksi, koji je na odmoru do narednih obaveza reprezenacije.

Prema popisu stanovništva iz 1991, Baljci su imali 470 stanovnika, među kojima je 453 bilo srpske nacionalnosti. Posle rata, u tom selu nema stanovnika i to je i potvrđeno na popisima 2001. i 2011. godine, kada ih je bilo samo troje. U tom selu živeli su preci Dragana Tarlaća, poznatog srpskog košarkaša i osvajača evropskog zlata 2000. godine.  očeo je karijeru 1990. u Crvenoj zvezdi, potpunu afirmaciju stekao je u Olimpijakosu za koji je igrao od 1992. do 2000, a potom je nosio dres Čikago Bilsa, Real Madrida i CSKA Moskve.