Košarka

"NEĆU STRANCA U REPREZENTACIJI SRBIJE!" Centar "orlova" digao glas: Nemojte, zbog naše dece!

Autor Nikola Lalović

Vladimir Štimac se oglasio povodom eventualnpog pozivanja stranaca u reprezentaciju Srbije i istakao da je izričito protiv toga.

Izvor: MN Press

Dok Srbija čeka da selektor Svetislav Pešić objavi spisk kandidata za odlazak na Mundobasket u dresu reprezentacije Srbije, vodi se velika polemika ko će biti među kandidatima. Odavno je tu i dilema da li Srbija treba da pođe putem nekih drugih nacionalnih timova koji se već godinama služe uslugama naturalizovanih igrača, a sada se o tome oglasio i Vladimir Štimac.

Iskusni centar koji je prošle sezone igrao u Turskoj sa nacionalnim timom je osvojio po jedno srebro na Evropskom i Svetskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama, uz nekoliko zlata sa mlađim selekcijama i na Univezijadama. Njegovo mišljenje je da stranac nije potreban nacionalnom timu. 

"Poštujem mišljenje i stav svih. Ali što se tiče stranaca u reprezentaciji moj stav je jasan: 'Bez stranaca u reprezentaciji.' Toliko dece naše i talenata kojima treba prilika i šansa! U njih se mora uložiti. Sećam se kad smo otišli polupani pa se ipak vratili sa medaljama. Ne treba menjati genetiku reprezentacije. Uništićemo generacije dece i duh košarke u Srbiji", rekao je Vladimir Štimac. 

BONUS VIDEO: