SVE SE ZNA

EVO KADA PEŠIĆ SAOPŠTAVA SPISAK! Srbija bez Jokića i još OSMORICE, čeka se objašnjenje o otkazima

Autor Milutin Vujičić

Selektor "orlova" Svetislav Pešić govoriće danas posle brojnih otkaza reprezentaciji Srbije, između ostalog i o Nikoli Jokiću.

Izvor: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratiće se danas javnosti od 16 časova u jednom beogradskom hotelu i konačno će tada obelodaniti širi spisak za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci. Srbija je jedna od retkih reprezentacija koja do sada nije objavila ni okviran spisak košarkaša na koje će Kari računati, da bi se dan uoči obraćanja selektora pojavila i informacija da je već dobio "pet otkaza".

Najveći izostanak je svakako Nikola Jokić, o čijim razlozima povlačenja sa spiska Srbije i dalje ništa nismo čuli, dok se očekuje da za "orlove" neće igrati ni Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Ognjen Jaramaz i Stefan Jović. Takođe, očekuje se da spisku neće biti ni povređenog Vladimira Lučića, nedovoljno oporavljenog Nemanje Bjelice, kao ni Bobana Marjanovića. Malo je verovatno da će posle burne svađe i precrtavanja iz prošle godine selektor Pešić vratiti na spisak Miloša Teodosića, iako u ovom trenutku Srbija nema drugog plejmejkera.

Pored selektora Pešića, na konferenciji za medije će govoriti i predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović, koji se vrlo retko pojavljuje u javnosti i generalno ne komentariše dešavanja u srpskoj košarci, dok će uz njih novinarima biti na raspolaganju i Bogdan Bogdanović, novi kapiten reprezentacije Srbije.

MONDO će uživo pratiti obraćanje selektora Svetislava Pešića koji će odgovarati na brojna pitanja povodom aktuelne situacije u srpskoj košarci i neverovatnog broja otkaza koji je zabrinuo navijače, tako da se s pravom svi pribojavaju predstojećeg turnira na kome "orlovi" nisu ni blizu favorita za medalju. Podsetimo, ne tako davno FIBA nas je potpuno otpisala iz ove borbe i stavila na tek osmo mesto favorita.

Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Japanu i Indoneziji, a protivnici Srbije u grupnoj fazi su Portoriko, Kina i Južni Sudan.

BONUS VIDEO: