Košarka

NBA TABADŽIJA IDE NA SRBIJU NA MUNDOBASKETU: Tukao saigrača, udarao Jokića, sad će da igra za Đorđevića protiv "orlova"!

Autor Nikola Lalović

Kajl Anderson je odradio sve formalnosti i igraće za Kinu na Mundobasketu.

Izvor: Profimedia

Sve je gotovo, Aleksandar Đorđević je dobio NBA pojačanje za Mundobasket! Košarkaški savez Kine je preko svog "veibo" naloga potvrdio da će Kajl Anderson igrati za nacionalni tim na predstojećem Mundobasketu na Filipinima. 

"Anderson je dobio kinesko državljanstvo i ovog jutra se sastao sa Jao Mingom, predsednikom Košarkaškog saveza Kine", stoji u objavi CBA na veibou. FIBA dozvoljava svakoj selekciji da naturalizuje jednog košarkaša, a Kinezi navode da Anderson zapravo ima kinesko poreklo preko majke. Njena majka, Kajlova baka, je rođena na Jamajci od oca sa Jamajke i majke Kineskinje.

Anderson je ranije u karijeri nastupao za mlađe selekcije Sjedinjenih Američkih Država, a ove godine se pojavila informacija da će nastupati za Kinu na Mundobasketu i na Olimpijskim girama u Parizu pod vođstvom selektora Aleksandra Đorđevića. 

Andeson ima 29 godina i prethodne sezone je prosečno beležio 9,4 poena, 5,3 skoka i 4,3 asistencije po meču u NBA ligi. Ovaj krilni košarkaš je ipak u sezoni iza nas ostao mnogo zapamćeniji po tučama. Gledali smo ga kako tuče Nikolu Jokića dok ga čuva na jednom meču, a uspeo je tokom sezone čak i da se posvađa i sa saigračem. Videli smo da se na jednom meču posvađao sa Rudijem Goberom, nasrnuo na njega, pa ga uz to nazvao "k*čkom" na klupi Minesote.

U NBA je od 2014. godine kada ga je San Antonio uzeo kao 30. pika na draftu, a posle četiri sezone kod Grega Popoviča preselio se u Memfis. I tu je odigrao četiri godine, pa je prešao u Minesotu u kojoj je proveo prošlu sezonu. Anderson će se u dresu Kine suprotstaviti selekciji Srbije i igraće u grupi sa "orlovima", Južnim Sudanom i Portorikom. 

BONUS VIDEO: