ŠTA KAŽETE?

FIBA PREDSTAVILA NOVI TEREN! Ovako nešto nikada niste videli - da li biste igrali ovde? (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

FIBA je predstavila nešto potpuno novo kada je u pitanju izgled parketa.

Izvor: Printscreen/Twitter/FIA

FIBA gleda u budućnost, pa je tako napravila nešto potpuno novo. Parket koji nije običan parket, već je u pitanju LED stakleni teren. U pitanju je nešto potpuno novo i koristi se na Svetskom prvenstvu za košarkašice do 19 godina. Izgleda zaista neverovatno.

Plan je da se ovaj stakleni parket koristi i na predstojećem Svetskom prvenstvu za košarkaše, a svi su mogli da vide kako to izgleda tokom meča. Oduševljenje zbog svega nije krio ni generalni sekretar FIBA Andreas Zaglis. "Istorijski dan za FIBA i sve ovde u Madridu. Nešto potpuno novo i inovativno, nismo mogli da dočekamo ovaj momenat, da svi vide kako to izgleda", rekao je Zaglis.

Novi parket ima mnoštvo noviteta, koristi tehnologiju, reaguje na dešavanja na terenu i menja pozadine kada se postigne koš, pokazuje određene statističke podatke, poziva publiku da bude glasnija. Uglavnom su reakcije pozitivne, samo se još čeka i da se oglase i košarkašice koje će imati priliku da ga isprobaju i da objasne kako sve to deluje onima koji su na samom terenu.

BONUS VIDEO: