Košarka

BUM! JOKIĆ VIŠE NIJE NAJPLAĆENIJI KOŠARKAŠ NA SVETU: Potpisan najveći ugovor u istoriji košarke

Autor Mladen Šolak

Košarkaš Boston Seltiksa Džejlen Braun najplaćeniji je u istoriji NBA lige.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić sa svojim ugovorom od 276 miliona dolara na pet godina više nije najplaćeniji u NBA ligi! Više od njega zaradiće košarkaš Boston Seltiksa Džejlen Braun, kome će biti isplaćena neverovatna svota od 304 miliona dolara za narednih pet godina.

Ova vest verovatno će iznenaditi mnoge, jer je dosadašnji rekorder bio dvostruki MVP NBA lige i aktuelni NBA šampion, a od ovog utorka rekord je u rukama, novčaniku i na bankovnom računu igrača koji nije najbolji ni u svom timu, u kojem je prva zvezda Džejson Tejtum.

Ipak, Braunov agent Džejson Glušon odradio je čudesan posao i obezbedio svom igraču novac kakav niko nikad nije zaradio od košarke. Za to ga je "kvalifikovalo" to što je prošle sezone bio izglasan u drugi najbolji NBA tim, zajedno sa Tejtumom, koga će ovoliki i verovatno još veći novac sačekati sledećeg leta.

Braun je minule sezone prosečno postizao 26,6 poena, a prema ranijem ugovoru čeka ga 31,8 miliona dolara. Nakon toga, kreće ogroman skok, pa će zaraditi 52,3 miliona u 2024/25, u sezoni posle te 69,1 milion. Sa Braunom u timu, Seltiksi ipak nisu uspeli da iskoriste njegove dobre igre i da prošle sezone uđu u veliko finale, gde je umesto njih šokantno ušao Majami Hit.