Košarka

REPREZENTATIVAC "KOSOVA" U ABA LIGI, SA NJIM STIŽE I DŽASTIN KOBS: Pravi se tim koji preti Partizanu i Zvezdi!

Autor Nikola Lalović

Stigao je novi trener, promovisan je novi sportski direktor, a sada Cedevita Olimpija pravi i novu ekipu!

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija nastavlja sa pojačanjima ove sezone! Nakon Jake Blažiča, Šona Armanda i Džastina Holaca novi trener tima iz Ljubljane Simone Pjaniđani pozdravio je reprezentativca takozvanog Kosova Šona Džonsa kao novo pojačanje. 

Džons igra na poziciji krilnog centra, visok je 203 centimetra i prošle sezone je nastupao za Hapoel iz Haife gde je prosečno beležio 11,4 poena i 5,9 skokova u prvenstvu Izraela. Pasoš Kosova dobio je 2016. godine, a debitovao je za selekciju naše južne pokrajine 2018. godine u duelu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Poljske.

Kako navode strani mediji Cedevita Olimpija tu neće stati, pošto su na korak od toga da vrate Džastina Kobsa u ABA ligu. Amerikanac koji nastupa za nacionalni tim Crne Gore je već u sezoni 2018/19 igrao za Ljubljančane, a nakon toga je tri godine proveo u Budućnosti. Prošlu sezonu proveo je u Alvarku iz Tokija gde je prosečno imao 14,3 poena, 4,4 asistencije i dva skoka. 

Cedevita Olimpija će novu sezonu u ABA ligi početi utakmicom na svom terenu protiv Mege, dok će u Evropi ponovo nastupati u Evrokupu. 

BONUS VIDEO: