Vulgarno, ali tačno!

"ČOVEČE, ZNAŠ KOLIKO ĆU JE**TI ZBOG OVE UTAKMICE?" Jednom je ubacio 60 poena - protiv Kobija Brajanta!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš Gilbert Arenas otkrio detalj iz svlačionice, nakon najboljeg meča u životu.

Izvor: Youtube/djvlad/printscreen

Prošlo je gotovo 17 godine od kako je odigrana jedna od najluđih NBA utakmica, a američki košarkaš Gilbert Arenas nikada neće zaboraviti noć u kojoj je nadigrao Kobija Brajanta. U pobedi Vašingtona nad Lejkersima (147:141) Arenas je ubacio 60 poena uz osam skokova i osam asistencija, a "poraženi" Brajant zaustavio se tek na 45 postignutih poena. Taj meč izuzetno je važan bio Vašingtonu, ali pobeda nije previše zanimala Gilberta.

Pokazao je to svima, pa i treneru Ediju Džordanu, čim je ušao u svlačionicu. Kontroverzni plejmejker počeo je da psuje kada se priključio saigračima u svlačionici, a zatim treneru objasnio da ga više zanima kako će zbog tu partiju koristiti za procvat svog ljubavnog života! Pobeda kao pobeda nije mu bila važna, ali partija od 60 poena ne viđa se svaki dan!

"Kasno sam ušao u svlačionicu i bio sam u fazonu 'Ljudi, postigao sam je*enih 60 poena! Je*enih 60 poena protiv Kobija Brajanta'. Trener je rekao 'Pobedili smo ovaj meč', ali sam odgovorio 'Čoveče, zaje*i utakmicu! Znaš koliko p***i ću dobiti zbog ove utakmice?'", ispričao je Gilbert Arenas u podkastu. Pogledajte tu njegovu partiju:

Gilbert Arenas 60 poena protiv Lejkersa
Izvor: YouTube/Hooper Highlights

Podsećamo, Arenas je 2001. godine ušao u NBA ligu kao 31. pik na draftu. Izabrao ga je Golden Stejt, ali se posle dve godine preselio u Vašington gde je pružao najbolje partije u karijeri. Upravo u dresu tog tima je 17. decembra 2006. godine odigrao najbolju partiju u karijeri i postigao 60 poena protiv Lejkersa.

Kasnije je nastupao još i za Orlando, Memfis i Šangaj Šarkse, a tokom NBA karijere bio je jedan od najkontroverznijih igrača u ligi. Svojevremeno je važilo pravilo da će spavati sa svim devojkama Nika Janga koje mu se ne svide, kako mladi saigrač ne bi krenuo stranputicom. Takođe, Arenas je u svlačionici držao pištolj zbog kockarskih dugova, a nedvano je pričao i kako je samo Džordan bolji od Jokića!

BONUS VIDEO:

Tagovi