Košarka

KRAJ - JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ ZVEZDE! Sa Malog Kalemegdana u tim za koji niste čuli

Autor Mladen Šolak

Crnogorac napustio crveno-bele posle dve godine

Izvor: MN Press

Kombo-bek Crvene zvezde Meridianbet Nikola Ivanović (29 godina, 190 centimetara) napustio je Mali Kalemegdan posle dve sezone. Njegov novi klub biće ruski tim "Runa Moskva", koji će sledeće sezone debitovati u tamošnjoj VTB ligi.

Ivanović je u dresu Zvezde osvojio titulu ABA lige, dva prvenstva Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća, a prethodnih nedelja bilo je i nagoveštavano da neće potpisati novi ugovor sa crveno-belima. Do dolaska u Zvezdu bio je njen veliki rival, najpre u Megi, sa kojom je napravio "bum" i osvojio Kup Koraća 2016, a potom i sa matičnom Budućnošću, sa kojom je Zvezdi u finalu 2018. "uzeo" titulu u tandemu sa Nemanjom Gordićem.

Ivanović je pretprošle sezone bio MVP finalne serije Superlige, a u Evroligi je u takmičarskoj 2022/23 pod Duškom Ivanovićem imao značajno smanjenu minutažu u odnosu na prethodnu sezonu, kada je trener bio Dejan Radonjić. Tome je svakako doprinela Ivanovićeva povreda zadobijena u "večitom" derbiju prošle jeseni, od koje se oporavljao mesec i po.

Odlazak u Rusiju njegova je druga selidba van regiona, jer je iz Mege 2016. otišao u AEK, potom kratko igrao u Orlandinu, a onda se vratio u Budućnost, u kojoj je postao heroj rodnog grada, a nakon toga je u njemu bio omražen od navijača, zbog selidbe u Zvezdu.

BONUS VIDEO: