AU!

NI KLADIONICE NE VERUJU U SRBIJU NA MUNDOBASKETU! Drastičan skok kvota nakon OTKAZA Jokića i Micića

Autor Milutin Vujičić

Srbija nije u grupi reprezentacija od kojih se očekuje da napadnu medalju na Svetskom prvenstvu, kažu kladionice.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo, međutim posle silnih otkaza koji su stigli na adresu selektora Svetislava Pešića naglo je splasnuo optimizam. "Orlovi" će biti bez najboljeg igrača sveta Nikole Jokića, ali i bez Vasilija Micića, Nikole Kalinića i povređenog Vladimira Lučića, dok je pitanje šta će se desiti i sa Ognjenom Jaramazom, odnosno Aleksejem Pokuševskim.

Stoga, ni kladionice više ne veruju u Srbiju, pa je tako kvota na naš tim ozbiljno pala od kada je saopšten spisak. Istina, nije Srbija bila u grupi najvećih favorita, ali smo se svi potajno nadali i da će "bukmejkeri" na neki način prepoznati naš tim kao favorita iz senke, pošto je to obično dobar znak pred početak turnira.

Iako dolaze u "šarenom sastavu", Amerikanci su glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje sa prosečnom kvotom oko dva. Odmah potom sledi Kanada sa prosečnom kvotom oko pet, što i nije iznenađenje ako uzmemo u obzir da su poveli nekoliko fantastičnih NBA igrača. Između ostalog, tu su Džamal Marej i Šej Gižds-Aleksander, pa se očekuje da daleko doguraju pod uslovom da svi budu zdravi.

Slede potom Slovenija, Australija i Francuska, kao favoriti za bronzu sa kvotom oko 11, a potom je tu evropski šampion Španija na koju je nešto manja kvota (12). Tek onda dolaze Srbija i Grčka sa prosekom kvota oko 15, s tim da će Heleni verovatno dodatno pasti ako na kraju i Janis Adetokunbo, poput Jokića, otkaže svoje učešće.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu, a Srbija će grupnu fazu igrati u Manili protiv Južnog Sudana, Kine i Portorika.

BONUS VIDEO: