Svaka čast!

ENGLESKI KOMENTATOR ZBOG KOŠARKE NAUČIO SRPSKI! Pokazao sve što zna, pa poslao poruku pred finale! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Već godinama komentariše FIBA mečeve, a radiće i finale protiv reprezentacije Španije!

Izvor: Twitter/JoshBett1/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 18 godina igraće finale Evropskog prvenstva protiv Španije, nakon što je u polufinalnom susretu savladala Nemačku. Borbu za zlato, kao i većinuprethodnih mečeva, za zvanični FIBA kanal komentarisaće Englez Džoš Bet čiji su nastupi na društvenim mrežama često veoma zabavni.

Bet, koji između ostalog komentariše FIBA Ligu šampiona, potrudio se da zbog srpske košarke odlično nauči srpski jezik. Kako bi se što bolje pripremio za mečeve koje radi, Džoš je uvežbavao reči na srpskom, pa čak i one koje nemaju veze sa košarkom - ipak, košarkaški termini mu idu bolje i zato tokom prenosa često "propriča" srpski bez obzira što publika koja ga prati često nema pojma o čemu on govori!

Tako je kraj meča Srbije i Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva Džoš Bet sačekao sa nekoliko rečenica na srpskom, a ljubitelji košarke u našoj zemlji oduševili su se zbog tog poteza. Poslušajte kako srpski govori komentator koji će verovatno raditi za FIBA kanale i tokom Svetskog prvenstva na kojem učestvuje seniorska selekcija Srbije:

Tu nije bio kraj iznenađenjima za srpske navijače, pošto se Džoš oglasio i na privatnom profilu. Otkrio je da zapravo na srpskom uči i pojmove koji nemaju dodirnih tačaka sa košarkom, a svojim pratiocima je pokazao kako napreduje. Čini se da je talentovan za učenje novih jezika ili mu samo srpski veoma dobro ide...

"Zdravo, kako ste, prijatelji? Moje ime je Džoš, dobro veče. Želim da se zahvalim svim ljubiteljima srpske košarke. Sada, ja učim srpski. Ja volim te Srbijo, ja volim srpsku košarku. Sada ja idem da spavam, vidimo se sutra. Laku noć prijatelji moji, ja volim Srbija!", rekao je Džoš u objavi na svom Tviter nalogu, nakon što je njegov snimak postao hit na društvenim mrežama. Pogledajte koliko dobro engleski komentator priča srpski jezik:

BONUS VIDEO: