Košarka

PEŠIĆU, RAČUNAJ NA NIKOLU - NAJBOLJI JE U EVROPI! Topić je MVP Evropskog prvenstva!

Autor Nemanja Stanojčić

Slavlje Srbije na Eurobasketu, Nikola Topić je MVP.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Srbija je šampion Evrope u košarci za juniore! Tim Nenada Stefanovića u finalu je u Nišu srušio Španiju (81:71) i došao do zlata, predvođen zvanično najboljim igračem turnira - Nikolom Topićem. Sjajni plejmejker i sin legendarnor reprezentativca Milenka Topića blistao je od početka do kraja turnira zasluženo dobio najviše individualno priznanje. Biće mu to ogromna satisfakcija i još veći motiv pred dolazak u "A" reprezentaciju, sa kojom će biti na pripremama za Svetsko prvenstvo seniora.

"I ja sam stavljen sa 18 godina u reprezentaciju", rekao je na okupljanju reprezentacije predsednik Saveza Predrag Danilović, koji je Topiću večeras uručio medalju. "Evo, čak i predsednik je ubačen tada", nasmejao se Pešić, pa govorio o Topiću. "On je već bio u prozorima, bio je na pripremama. Volimo ga, igrači ga vole, on je fantastičan dečko, da mu poželimo da iznese rezultate u NIšu na juniorskom Evropskom, da malo i tu neka medalja dođe. Biće teško", rekao je Pešić.

A, kako izgleda kada šampioni slave! Pogledajte, MONDO je bio na licu mesta. Tako to izgleda kada zlatna generacija proslavlja veliki uspeh i kada čuveni Španac Horhe Garbahosa lično uruči Nikoli trofej. On i Bogoljub Marković su i u idelanoj petorci šampionata.

Pogledajte kako slave šampioni:

Ovako je Topić dobio priznanje: