IDEMO

"JE*I GA, NISMO TO OČEKIVALI!" Bogoljub "gurao" Srbiju do finala, a onda je sve PROMENIO: "Statistika ne pokazuje..."

Autor Nemanja Stanojčić

Bogoljub Marković pričao je sa novinarima posle velikog uspeha u Nišu.

Izvor: FIBA

Bogoljub Marković (18) bio je jedan od lidera Srbije na putu ka tituli evropskog šampiona. Prosečno je davao 14,1 poen po meču, uz 7 skokova, ali u finalu ga nije išlo, postigao je samo dva poena. U napadu nije imao ritam, ali je zato u odbrani radio sve da zaustavi Adaja Maru, najboljeg igrača Španije. On jeste dao 12 poena, ali nije bio ni izbliza onako dominantan kao tokom turnira.

Srpski košarkaš nagrađen je za sve to mestom u idealnoj petorci turnira zajedno sa MVP-jem šampionata Nikolom Topićem. "Nemam reči za sve ovo, moralo je ovo da se doživi, nikada nisam igrao pred ovakvom publikom, bilo je nestvarno. Što se petorke tiče, da nismo pobedili, ne bi značilo. Da ne lažem sad, znači uz pobedu, ali je važnija ova medalja", priča Bogoljub.

U prvom poluvremenu su određene sudijske odluke nervirale su košarkaše, publika je zviždala arbitrima, sve to su "orlići" uspeli da prebrode. "Je*iga, nismo to očekivali, tako je to na ovim utakmicama, sa pritiskom, borba za zlato. Mentalno smo izdržali to solidno, uspeli smo i super je."

Španci su bili viđeni kao favoriti za titulu. "Ceo turnir priča se o favoritima, oni jedva dobili Italijane, mi se mučili sa Nemcima i Izraelcima, to na papiru ne radi u finalima. Nije mala razlika, ali smo dali sve i zaslužili smo da dobijemo."

Marković je u finalu imao dva poena (0/4 za dva 0/3 za tri), nije uspevao da pronađe šut, ali je zato u defanzivi odradio sjajan posao. "Kada se vidi da nešto ne može, ne treba forsirati, moj fokus je bio na odbrani, da dam ekipi, trener je rotirao igrače sjajno, dobili smo ih dvocifrenom razlikom. Pokušao sam da uradim sve što je u mojom moći da čuvam Maru, da mu uđem u 'meso', da mu ne dajem da asistira, doprineo sam, statistički se možda ne vidi, ali ekipi, atmosferi, stvarno sam dao sve", zaključio je Marković.

BONUS VIDEO: