Košarka

"BRAVO KUME, JOŠ JEDNA!" Sale Đorđević oduševljen zlatnim orlićima, ali mu je zbog jednog čoveka posebno drago!

Autor Nikola Lalović

Aleksandar Đorđević čestitao je zlato na Evropskom prvenstvu "orlićima", a među onima koji su se okitili medaljom bio je i njegov kum!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija je ponovo šampion Evrope u košarci! Selekcija naše zemlje za igrače do 18 godina je predvođena trenerom Nenadom Stefanovićem uspela da savlada Španiju u Nišu i da osvoji Eurobasket, a to je sa oduševljenjem ispratio i Aleksandar Đorđević. Nekadašnji proslavljeni reprezentativac i trofejni selektor našeg nacionalnog tima nije štedeo lepe reči!

"Svaka čast šampioni! Iskrene čestitke treneru Stefanoviću, stručnom štabu i pre svega igračima na osvojenoj zlatnoj medalji, sjajnoj igri i fenomenalnom ponašanju. Bravo kume, još jedna", napisao je Saša Đorđević. 

Odmah se javio i selektor Stefanović koji se zahvalio na lepim rečima: "Selektore, hvala Vam", napisao je trener FMP-a. 

Aleksandar Đorđević sa nacionalnim timom Srbije ima tri osvojene medalje kao selektor, po jedno srebro na Evropskom, Svetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama, a na Mundobasketu 2023. će kao selektor Kine zaigrati prvi put u karijeri protiv Srbije. 

Ako ste se pitali ko je kum kome Aleksandar Đorđević čestita još jednu medalju, u pitanju je Jovica Antonić. Nekadašnji košarkaš Partizana, Jagodine, Priboja i Mladosti Zemun mnogo je veće uspehe napravio kao trener. Vodio je Crvenu zvezdu, Igokeu, OKK Beograd, kao i ženske timove Crvene zvezde i Hemofarma. Kao deo stručnog štaba uzeo je sve tri medalje sa Aleksandrom Đorđevićem, a bio je selektor U20 reprezentacije Sbrije 2007. i 2008. godine kada je sa tom generacijom osvojio srebro i bronzu na Evropskim prvenstvima.

BONUS VIDEO: