OTKRIVENO

O TAJNOM MEČU SRBIJE ZNA SE SAMO JEDNA STVAR! Pešić "zaključao vrata" protiv BiH, evo zbog čega

Autor Milutin Vujičić

Šta se zna o meču koji je Srbija igrala protiv Bosne i Hercegovine iza zatvorenih vrata?

Izvor: MN Press

Muška košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je u utorak uveče prvi meč u sklopu priprema za Mundobasket. "Orlovi" su igrali prvi trening meč osam dana posle zvaničnog okupljanja i to protiv Bosne i Hercegovine u beogradskoj "Areni", međutim susret je bio zatvoren za javnost.

Ne samo da navijači nisu mogli da gledaju meč, nego je dogovor dva Saveza takav da čak ni statistika neće biti dostupna, što nije ništa neuobičajeno kada su u pitanju pripreme pred velika košarkaška takmičenja. Često se ipak desi da jedna strana "popusti" i da se otkrije makar rezultat, ali za sada nijedna informacija nije procurila u javnost, sem sitnih detalja koji tek mogu da nam nagoveste u kom smeru idu pripreme Srbije.

"Moglo je da se čuje da timovi nisu bili u najkompletnijim sastavima, ali i da su na teren bili spremni da istrče neki NBA igrači. Da ne ulazimo u srpski tim, ali Luka Garza je stigao u dvoranu", piše današnji "Sportski žurnal" uz dodatak da je selektor Svetislav Pešić želeo da utakmica bude zaključana za navijače i medije, pa tako nema ni izveštaja, fotografija, statistike...

Podsetimo, uoči utakmice Srbije i BiH objavljeno je da su sa šireg spiska kandidata za Svetsko prvenstvo "otpali" zbog povreda Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski, dok se saznaje da ni Alen Smailagić i Uroš Trifunović nisu igrali prvi test susret. Za sada je neizvesno da li će uopšte putovati na turnir. Videćemo da li će ih biti već 3. avgusta u sastavu protiv Poljske. Takođe, neizvesno je da li je i Nikola Topić igrao meč protiv BiH, pošto je u nedelju uveče vodio "orliće" do zlata na EP.

Prethodno su otpali Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić i Aleksej Pokuševski, dok nema najave da će biti dopune spiska. Turnir se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će u grupnoj fazi igrati u Manili protiv reprezentacija Južnog Sudana, Kine i uvek neugodnog Portorika.

BONUS VIDEO: