Konačno blista

BIO BISER PARTIZANA I SRBIJE, PA PREKO GRUZIJE STIGAO DO VRHA: Posle 10 godina čekanja Petar igra u eliti!

Autor Nikola Lalović

Nekada je zajedno sa bratom smatran za budućnost srpske košarke, a sada je zaobilaznim putem stigao do najbolje lige Evrope.

Izvor: MN Press

Pre deset godina je važio za najvećeg talenta Partizana, bio je deo U20 reprezentacije Srbije koja je uzela medalju i osvojio je trofej sa crno-belima, a čitavu deceniju kasnije je tek stigao na veliku scenu!

Sada već iskusni bek Petar Aranitović potpisao je jednogodišnji ugovor sa španskom Fuenlabradom  i igraće u najjačoj evropskoj ligi naredne sezone.

Nakon tri godine u Partizanu imao je dosta šarolik put Aranitović pa je tako potpisao za Manresu sa kojom je parafirao trogodišnji ugovor. Nije se snašao u prvom mandatu u Endesa ligi. Vratio se u Srbiju, igrao nepunu sezonu za Megu, pa završio u Lovćenu. Vratio se u Španiju gde je igrao u nižim rangovima, a u sezoni 2020/21 je stigao do Gruzije i Batumija. Prethodne dve sezone bio je član Itzehoa u Nemačkoj gde je igrao drugu ligu.

Dobre igre u drugom rangu tamošnjeg takmičenja preporučile su ga Fuenlabradi u kojoj će mu na bekovskim pozicijama konkurencija biti srpski košarkaš Jovan Novak. Petrov brat Aleksandar Sani Aranitović igrao je za oba večita rivala, a od 2022. je član zagrebačke Cibone

BONUS VIDEO: