Košarka

OVO JE 10 NAJBOLJIH ZAKUCAVANJA U ABA LIGI: Egzum TRI puta na listi, ali NIJE najbolji (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Ovo je 10 najboljih zakucavanja u ABA ligi prošle sezone.

Izvor: MN Press

Nova sezona ABA lige počinje 29. septembra. Već je poznat raspored takmičenja i datumi kada će se odigrati derbi između Partizana i Crvene zvezde. Uoči starta šampionata objavljena je i lista od najboljih 10 zakucavanja iz prethodne sezone. Na njoj se tri puta nalazi nekadašnji as Partizana Dante Egzum, tu je i košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović, ali je pobedu odneo Džoš Adams iz Cedevita Olimpije.

Na 10. poziciji je Ebuka Izundu (FMP), ispred njega su Nikola Đurišić (Mega) i Kosta Kondić (Igokea). Na sedmoj poziciji je Mitrović koji je imao fantastično zakucavanje preko Marka Jagodića-Kuridže (Budućnost). Podigao je ceo "Pionir" na noge, a ispred njega je Malkolm Kazalon (Mega).

Prvo od tri zakucavanja Egzuma je na petom mestu, kada je iz solo prodora zakucao protiv MZT-a. Na četvrtom mestu je Ognjen Matović (FMP), a onda idu nova dva zakucavanja Australijanca. Na trećem mestu je zakucavanje protiv Crvene zvezde kada je to učinio pored Hasana Martina, a na drugom je potez iz finalne serije kada je dobio dodavanje od Alena Smailagića, zakucao i bacio i saigrače i navijače u trans. Na prvoj poziciji je Džoš Adams koji je posle promašaja Jogija Ferela za tri, skočio, uhvatio loptu i jednom rukom zakucao na utakmici protiv FMP-a u Železniku.

Pogledajte tih 10 zakucavanja:

BONUS VIDEO: