PROBLEM

DONČIĆ SE UHVATIO ZA KOLENO I SAMO STAO! Šok na meču Slovenije - Luka "sipao", pa se povredio! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Luka Dončić nije mogao da nastavi meč Slovenije protiv Grčke zbog povrede.

Izvor: Twitter/Eurohoops/Screenshot

Najbolji slovenački košarkaš Luka Dončić povredio se na prijateljskoj utakmici protiv Grčke! Sve se desilo na meču u Atini gde je zvanično iz upotrebe povučena "četvorka" koju je u dresu Grčke sa velikim uspehom nosio njihov "košarkaški bog" Nikos Galis, međutim senku na sve bacila je situacija sa kraja prvog poluvremena kada se Dončić uhvatio za koleno.

Na dva i po minuta do kraja druge deonice, Grčka je bila u napadu i vodila je 46:41, kada se Dončić uhvatio za koleno jer je udario u koleno protivničkog igrača u pokušaju zaobilaženja postavljenog bloka. Odmah se videlo da se radi o nezgodnom udarcu i Dončić se zaustavio, nije nastavio da prati igrača Grčke, dok su verovatno svi Slovenci koji su sedeli kod kuće i gledali meč na televiziji - ostali bez daha.

Nakon toga Dončić je izašao iz igre i očekivano nije ulazio u nastavku na teren, pošto selektor Aleksander Sekulič nije želeo da rizikuje pošto je do početka Mundobasketa ostalo samo tri nedelje. Pre povrede, Luka Dončić je igrao maestralno i za 13 minuta na parketu, i to u laganom ritmu, jednostavno je "uništavao" Grke.

Postigao je 18 poena, šutirao 6/10 iz igre, pogodio tri trojke i jednostavno na parketu izgledao baš onako kako izgledaju igrači zbog kojih se "zaljubimo" u košarku. Nadamo se da povreda ipak nije ozbiljnija i da će već i sledeći prijateljski meč igrati. Na kraju, Grčka je slavila 88:77 i pokazala da čak i bez Janisa Adetokunba nije bez šansi na Svetsko prvenstvu koje se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Japanu i u Indoneziju.


Pogledajte i šta je Luka Dončić radio pre povrede na meču protiv Grčke:


BONUS VIDEO: