PROBLEMI

NIJE SAMO DONČIĆ - TRI POVREDE ZA SLOVENCE PRED SVETSKO PRVENSTVO! Jokićev saigrač VRIŠTAO u bolovima

Autor Nemanja Stanojčić

Vlatko Čančar, Klemen Prepelič i Luka Dončić povredili su se na meču protiv Grčke...

Izvor: ERT World Live/printscreen

Luka Dončić se povredio u pripremnoj utakmici Slovenije i Grčke i nažalost nije jedini. On se uhvatio za koleno u prvom poluvremenu i nije više ulazio u igru, dok su se u drugom delu povredili Klemen Prepelič i Vlatko Čančar. Dok kod Luke i Klemena ne deluje, bar po prvom utisku, da je ozbiljnija povreda, sa Vlatkom je drugačije.

Saigrač Nikole Jokića iz Denvera u završnici meča krenuo je da zakuca, uspeo je u tome i onda je samo pao na parket. Uhvatio se za koleno i počeo da vrišti u bolovima. Odmah su skočili saigrači sa klupe, svi su pritrčali da pomognu. Jasno je da je u pitanju koleno, pojavile su se i neke strašne prognoze, ali se čekaju dodatni pregledi. Ne izgleda ni malo dobro i male su šanse da će biti spreman za Svetsko prvenstvo. Što se Klemena tiče, on se povredio u pokušaju da spasi loptu da izađe u aut, nije delovalo previše ozbiljno, izašao je iz igre predostrožosti radi i seo baš pored Dončića.

Mundobasket počinje 25. avgusta i traje do 10. septembra. Slovenija se nalazi u grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zelenoortskim ostrvima. Deluje da će najviše posla u narednom periodu imati lekari reprezentacije. Zakazene su još tri prijateljske utakmice pred početak šampionata, protiv Španije, Amerike i Japana. Pitanje je ko će moći da igra u tim mečevima...

BONUS VIDEO: