AU

ŠOK PRED SVETSKO PRVENSTVO: Najbolji igrač šampiona se POVUKAO iz košarke!

Autor Nemanja Stanojčić

Riki Rubio iznenadio je sve odlukom da se povuče iz košarke na neko vreme...

Izvor: MN Press

Riki Rubio (32) odlučio je da se povuče iz košarke na neko vreme! Neće ići na Svetsko prvenstvo i nije poznato kada bi mogao da se vrati na teren ni da li će uopšte da se vrati sportu. Iz španskog saveza oglasili su se sopštenjem koje je iznenadilo mnoge.

Putem zvaničnog sajta preneli su izjavu svog plejmejkera. "Odlučio sam da zaustavim svoje profesionalne aktivnosti da bih sačuvao svoje mentalno zdravlje. Želim da se zahvalim svima na podšci i Savezu koji je razumeo moju odluku. Sada reč familija ima veće značenje nego ikada. Hvala vam. Zamolio bih sve da poštuju moju privatnost kako bi mogao da se suočim sa svim ovim. Više informacija ću objaviti kada za to dođe vreme", rekao je Rubio.

Rubio je karijeru počeo u Huventudu 2005. godine i posle četiri sezone prešao je u Barselonu. Odabran je kao peti pik na draftu 2009. godine od strane Minesote i u NBA je otišao 2011. godine. Igrao je za "vukove", pa za Jutu i Finiks i trenutno ima ugovor sa Klivlendom. Ovo je težak udarac za Španiju koja je ostala desetkovana na poziciji plejmejkera pošto je i Lorenco Braun odlučio da ne igra na Mundobasketu. Imaće baš težak zadatak na putu ka odbrani titule osvojene 2019. godine u Kini...

BONUS VIDEO: