Košarka

OTKRIVEN ZVEZDIN PLAN? ISPLIVALO IME! Izraelci objavili koga hoće crveno-beli!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli traže rešenja na dve poziije, a jedno su već pronašli?

Izvor: MN Press

"Crvena zvezda na tržištu traži pojačanja na pozicijama beka-šutera i krilnog centra. Prati situaciju sa Darunom Hilijardom (30 godina, 198 centimetara)", objavio je izraelski portal "Izrael Hajom". U pitanju je košarkaš koji je donedavno igrao za Makabi, pokriva pozicije beka i niskog krila, a nosio je dres niza evroligaša - Baskonije, CSKA Moskve (dve sezone) i Bajerna. Prethodno je u NBA ligi bio član Detroita i San Antonija i ovog leta je već dovođen u vezu sa Zvezdom.

Hilijardov ugovor je istekao sa završetkom minule sezone, u kojoj je sa "Ponosom Izraela" osvojio titulu nacionalnog prvaka, posle čega su u klubu odlučili da ga puste da ode. U takmičarskoj 2022/23 prosečno je postizao po 5,6 poena u Evroligi, dok je u plej-of seriji protiv Monaka ubacivao po devet poena, za 19 prosečnih minuta na terenu.

Kada je u pitanju Zvezdina potraga za novim pojačanjima, očekivano je bilo to da traži rešenje na poziciji krilnog centra, na kojoj trenutno nema klasičnu "četvorku", već niz centara koji bi mogli da "uskoče" na to mesto, poput Luke Mitrovića, Džoela Bolomboja. Takođe, tu je i domaći košarkaš Dalibor Ilić, koji prošle sezone nije imao značajnu ulogu u rotaciji.

Sa druge strane, bekovska linija Zvezde ovog leta je skoro potpuno rekonstruisana, jer su došli prva zvezda ekipe Šabaz Nejprijer iz Armanija, Miloš Teodosić, Jago Dos Santos, a profesionalni ugovor potpisao je i Nikola Topić, koji će na pozajmicu u Megu. Od starosedalaca, tu su Nemanja Nedović i Branko Lazić.

BONUS VIDEO: