Odmah

SUPRUGA BILA PROTIV, PRVI PUT JE NISAM POSLUŠAO! Pošli na more, a onda je Dejanu zazvonio telefon: Slušaj, Željko je...

Autor Nikola Lalović

Kad drugi zovu to može da sačeka, ali kada Željko Obradović okrene broj telefona, onda se ne sluša ni supruga!

Izvor: YouTube/Printscreen/RTS Ordinacija - Zvanični kanal/MN Press

Malo ko je ikada odbio Željka Obradovića kada je košarka u pitanju, a jedan od onih kojima nije padalo na pamet da odbiju najtrofejnijeg evropskog trenera u istoriji je Dejan Tomašević. On je gostujući na "Sputnjiku" u emisiji "Miljanov korner" ispričao kako se našao među 12 igrača reprezentacije Srbije i Crne Gore za Evropsko prvenstvo u Beogradu. 

"Ima ih naravno (igrača koji su odbili Željka), ali ako si prijatelj sa Željkom kao što ja jesam onda je to sasvim drugačije. Meni se desilo to jedno leto 2005. godine kada sam sa suprugom Jelenom i decom krenuo na more u Sani bič u Grčku, da smo na pola puta ka Grčkoj negde u Makedoniji stali, okrenuli auto i vratili se za Beograd", počeo je svoju priču Tomašević.

On je otkrio da je leta kada je potpisao za Panatinaikos dogovorio sa Obradovićem, koji je u to vreme bio selektor Srbije i trener grčkog kluba da uzme leto za sebe, da se odmori i spremi za novu sezonu. Ipak, vrlo brzo je dobio poziv zbog koga se okrenuo i vratio kući.

"To je bilo tada kada sam potpisao za Panatinaikos. Moj dogovor sa Željkom je bio da tog leta neću igrati za reprezentaciju, da želim da se odmorim i spremim za sledeću sezonu. I on je na početku pristao, ali mi je kasnije rekao da ima potrebu i da želi da igram za reprezentaciju i ja sam na pola puta okrenuo auto i vratio se za Beograd. Po prvi put nisam poslušao moju suprugu koja je bila jako protiv toga. Nažalost, nije se dobro završilo jer smo to Evropsko prvenstvo ispali u grupno fazi, a ja sam se dan pred prvu utakmicu povredio i nisam odigrao sekund na tom turniru", prisetio se on. 

Sa suprugom Jelenom ima četvoro dece i odnos koji je dodatno ojačan kada je ona saznala da ima lupus. Autoimuna bolest koja ju je pogodila bila je veliko iskušenje za celu porodicu, a gostujući u jednoj emisiji ona je otkrila kako se osećala.

"Prvo je počela temperatura, koju su pratili otoci. Na primer, otekne mi deo ruke, bude užasno zategnuto, zacrveni se, ne može ruka da se pomera ni u jednom pravcu. Posle 5-7 dana otok splasne, koža se vrati u poravnjanje da možemo nešto da uradimo. Kad kažemo da ne možemo ništa da radimo, to znači da niste u stanju da se umijete, da se obučete, okupate, a pogotovo ako imate bebu u kući - ne možete da je zagrlite, da se igrate sa njom... To je mnogo bolnije. Tada više ne boli telo, tada bole um i duh. Najviše duša", ispričala je Jelena. Pogledajte kako ona izgleda:

Proslavljeni košarkaš je bio uz suprugu i uvek je isticao koliko joj se divi zbog načina na koji ide kroz život, pa i načina na koji se izborila sa bolešću koja je i dalje prati. "Jelena, ako je i imala neke zdravstvene probleme, nikada se nije žalila. Uvek sam ja bio u centru pažnje. Po prvi put sada ona ne može da preuzme obaveze, jer ima temperaturu, što se dešavalo prvih šest meseci. Njen najveći kvalitet je, što i pored svih tih problema, nije dozvoljavala da mi to na neki način osetimo. Posle smo saznali da se trudila da se osami kad joj je baš teško, da ode i isplače se, pozove sestre i podeli tu muku, ali se trudila da mi to u kući ne primetimo", rekao je Tomašević.

BONUS VIDEO: