ZANIMLJIVO

LJUDI, ŠTA ĆEMO SA PRASETOM? Hit priča Đokovića: "Vodimo protiv Zvezde, dajem trojku, a Ivan ustaje i hvata se za glavu"

Autor Nemanja Stanojčić

Ilija Đoković prisetio se anegdote sa meča protiv Crvene zvezde u Kupu Radivoja Koraća.

Izvor: MN Press

Ilija Đoković (27) ispričao je interesantnu priču iz perioda kada je igrao za Borac iz Čačka. Kako je tokom meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Radivoja Koraća jedan od saigrača razmišljao i o prasetini i svemu što ih je čekalo posle meča. Ni sami nisu očekivali da će imati priliku za pobedu, mada se sve to na kraju pretvorilo u jednu anegdotu.

Prisetio se srpski košarkaš kako je to izgledalo 2018. godine u Kupu. "Kad sam već kod Borca, moram jednu anegdotu da ispričam. Moj drugar Ivan Gavrilović koji sad ide u Litvaniju je igrao slabije te sezone. Igramo protiv Zvezde u Kupu i dogovaramo se šta ćemo posle toga. Ivčo je iz jednog sela pored, Prijevor se zove, njegov ćale ima stoku. Hajde da nas čeka svinja kad se vratimo", počinje Đoković priču za podkast "6.75 range".

Planovi su već bili napravljeni, a na terenu se dešava nešto potpuno suprotno, Čačani su imali prednost protiv favorita. "Rale Bojić postavi zonu 4-1, Zvezda ne može koš da pogodi, bacaju rakete...".

Zastao je Ilija na kratko pa nastavio. "Nekih dva minuta pre kraja, vodimo 6-7 razlike, ja dajem trojku sa korakom unazad, ludu, ulazi kao kap. Ustaju svi, ustaje Ivan i drži se za glavu i viče 'Ljudi, šta ćemo sa prasetom ljudi, a šta ćemo, čeka nas'", priča Ilija i smeje se.

Crvena zvezda - Borac Kup Koraća 2018
Izvor: Youtube/South Media

Onda kreće luda završnica. "Na njegovu sreću Predrag Prlja ulazi u igru i na nekih 50 sekundi pre kraja je fauliran. Kaže 'izduvam ja dobro', baca prvu ono kratka, drugu jače ono u 'sedlo'. Naljutiće se sad na mene, pevali smo mu ono Baki B3 'Olovna ruka'. Na tri razlike, Dangubić daje trojku, onu 'bugarku' kako je zovem, od obruča se odbija, izađe i uđe. U produžetku nismo imali snage. Stvarno je bila sjajna hemija u ekipi, svi smo 'ginul' jedni za druge, zato smo bili blizu ABA lige", zaključuje Đoković.

BONUS VIDEO: