ANEGDOTA

DRAŽEN, JA I 30 CURA OKO NAS, MRZELI SU NAS! Ivo Nakić: Nedelja ujutru, spavam, a neko kuca na vrata...

Autor Nemanja Stanojčić

Ivo Nakić prisetio se kako je izgledao izlazak sa Draženom Petrovićem tokom perioda u Ciboni.

Izvor: YOUTUBE/PRINTSCREEN/SPORT CLUB/JaoMile podcast

Zbog izlazaka sa Draženom Petrovićem i curama koje su bile oko nas su mi rekli da me mrze. Tako kaže čuveni hrvatski košarkaš Ivo Nakić (57). On je igrao sa legendarnim asom u Ciboni i tamo su se slagali odlično i na terenu i van njega. Prisetio se tih dana i dešavanja iz tog perioda.

Prepričao je jednu od tih situacija. "Družli smo se puno i na treningu, terenu i posle na izlascima, sve to je on dozirano radio, maksimalno sportski, imao je tu neviđenu popularnost. Sećam se kad smo doveli Smodiša u Cedevitu, Tedeski mi kaže 'Ivo, kad bi ti znao koliko smo mi tebe mrzeli'. Tada se pitam gde mi ovaj to kaže sad, kvari mi transfer i ručak. Mislio sam da je nešto zbog Partizana, kad ono", počeo je Nakić priču u podkastu "Jao Mile" kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića.

Posle kratke pauze je nastavio. "Kaže mi 'Mi studenti stojimo u salonu, skupljamo za koka-kolu, a ti, Dražen, Franjo, oko vas 30 cura'. Rekoh ako je zbog toga... Neki su se mladi i oženili, a ovi što su izlazili svi su bili u centru pažnje. Ja sam bio klinac, gledao sam šta oni rade. Nije košarka sve, Cibona je tad bila kao 'Rolingstounsi'. Gde god se pojavi bilo je ludo, posebno sa Draženom."

Ima Nakić samo reči hvale za Petrovića. "Dražen je bio neviđen radnik, ne znam da li se to tako treniralo. Van treninga, kad vratim film, nisam siguran da je neko to radio, možda bi ostali da malo šutiraju, ali ne toliko posvećeno kao on. Igramo sa CSKA, dva produžetka, skoro celu utakmicu je na terenu. Nedelja ujutru, ja spavam, on kuca na vrata da idemo na trčanje. Stavi pojas sa tegovima, video sam šta radi, gledaš, učiš, kad on radi, ne možeš da foliraš, malo sam stekao tako te navike."

Istakao je da je Dražen bio sposoban da svima ubaci veliki broj poena. "Zavisi kako čovek gleda na to, bez te doze sebičnosti i egoizma ne možeš da budeš takav igrač. Bio je on i strašan dodavač, nije bio samo šuter, sve je radio u napadu. Mogao je da ima po 20 asistencija, ali je prvo morao sebe da namiri. Šalili smo se da on zna statistiku drugih igrača i koliko je ko dao, da ne bi prešli tu granicu. Bio je alfa i omega, tako je bilo. Svima je 'trpao', da li u Kraljevu ili protiv Reala, svima je hteo da ubaci 50 poena."

Radna etika je nešto o čemu se priča kada je on u pitanju. "Promašivao je i on naravno, nije bilo tih statistika, onda dođe ujutru i ubaci 1000 šuteva. Kad u NBA nije igrao, šutirao je svako veče. Postoji priča da mu je domar u dvorani rekao da mora da gasi svetla, da ne može da šutira, Dražen mu odgovori da će gazda da plati i da ostaje još dva sata. Trenirao je on neviđeno, ali nije bio jedini. Mnogi su tada trenirali mnogo", zaključio je Ivo Nakić.

Ivo Nakić
Izvor: youtube/ Jao Mile podcast

 BONUS VIDEO: