Košarka

LEGENDARNI KAPITEN PARTIZANA SE VRATIO! Dobija novu šansu u evropskoj košarci!

Autor Marina Periškić

Legenda Partizana Petar Božović preuzeo je Londonski klub Lajons.

Izvor: MN Press

Bivši košarkaš i kapiten Partizana Petar Božić novi je trener London Lajonsa. Legendarni bek crno-belih samostalno je do sada predvodio Partizan i Ostin Spars, razvojni tim San Antonija. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Božić ima dva velika trofeja - kao pomoćnik u seniorskom timu Partizana bio je šampion Srbije 2014. godine, dok je kao pomoćnik u razvojnom timu Sparsa osvojio NBA G ligu 2018. godine!

Na mestu pomoćnika u Ostin Sparsima proveo je četiri sezone, pre nego što je dobio priliku da u naredne dve godine samostalno vodi ovaj tim. Bila je to velika vest za Petra Božića i košarkašku struku u Srbiji, ali nema sumnje da je transfer u glavni grad Engleske korak napred u njegovoj karijeri.

Božić će ekipu London Lajonsa predvoditi u domaćem prvenstvu, ali i u Evrokupu. Prethodne sezone su čelnici tima iz Londona najavili velike ambicije u evropskim takmičemjima, već godinama se priča o specijalnoj pozivnici Evrolige za klub iz ovog grada pa bi Božić u narednim sezonama mogao da dobije i to iskustvo.

Podsćeamo, Pera Božić ima kultni status među navijačima Partizana jer je crno-beli dres nosio od 2004. do 2012. godine. Pre toga je igrao za Beobanku, Radnički Jugopetrol i Hemofarm, a karijeru je završio u Metalcu iz Valjeva. Odmah nakon okončanja igračke karijere tokom koje je sa Partizanom osvojio osam šampionskih titula u Srbiji, pet Kupova Radivoja Koraća i pet ABA liga posvetio se trenerskom poslu.

Petar Božić je počeo trenersku karijeru počeo na klupi Partizana 2013. godine i prve dve sezone je radio kao pomoćni trener. Nakon toga je na mestu prvog trenera nasledio Vujoševića i na toj poziciji ostao je do januara 2016. godine. U oktobru 2017. godine predstavljen kao pomoćni trener Ostin Sparsa.

 BONUS VIDEO: