UDARAC

JANIS SAZNAO LOŠE VESTI PRED MUNDOBASKET! Neće igrati za Grčku, morao da OTKAŽE u poslednji čas

Autor Milutin Vujičić

Grčka će na turniru nastupiti bez svog najboljeg igrača i to znatno menja njihove šanse.

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih košarkaša sveta Janis Adetokunbo neće igrati za Grčku na Svetskom prvenstvu, zvanično je potvrđeno. Dugo se čekala odluka oko Adetokunba zbog povrede uoči početka priprema, tako da je posle konsultacija sa specijalistima u SAD ipak rečeno da neće moći da pomogne Grčkoj.

"Svi znaju za moju strast i ljubav prema državnom timu i to se nikad neće promeniti. Od kada se završila moja NBA sezona pokušavao sam da svoje telo teram do limita koji su potrebni da mogu da pomognem Grčkoj da ispuni svoje ciljeve. Ipak, i pored meseci rada i nekoliko sastanaka sa medicinskim timom, jasno je da nisam na nivou koji je potreban da bih se takmičio na Svetskom prvenstvu. To nije bio izbor, nego jedina opcija kako bih se vratio na stari nivo", napisao je Janis Adetokunbo u svom saopštenju i poručio da je "ekstremno razočaran" takvim razvojem situacije.

"Nastaviću da radim na sebi da bih bio spreman kada sledeći put budem pozvan. Moj lični i zajednički cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre 2024. godine i biće mi čast da predstavljam reprezentaciju tada", objavio je snažni košarkaš Milvokija koji je letos takođe igrao za "Helene" na Eurobasketu kada su ispali u četvrtfinalu.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu, a Grčka će u grupnoj fazi igrati u Pasaju protiv Jordana, Novog Zelanda i SAD.

BONUS VIDEO: