Košarka

ČOVIĆ PRIČAO O TEOSODIĆU, PA OTKRIO: Srbiji se DANAS javlja novi plejmejker!

Autor Nikola Lalović

Iako je bilo reči da se ne računa na njega, novi plejmejker će se javiti Svetislavu Pešiću koliko danas!

Izvor: TV Prva/screenshot

Nebojša Čović je gostovao na "TV Prva" i prvi čovek Crvene zvezde se dotakao igrača crveno-belih na spisku selektora Svetislava Pešića. Pričao je o Nemanji Nedoviću i njegovom povlačenju iz tima, ali i o Nikoli Topiću. Iako je bilo reči da se na njega ne računa, on bi trebalo da se priključi nacionalnom timu u subotu!

"Danas se pominje Topić, ali to nije tačno. On je naš, igrao neku utakmicu na Mikonosu. On se danas javlja reprezentaciji u dogovoru sa stručnim štabom, koliko sam ja informisan", otkrio je Čović. 

Pričao je i o odlasku Miloša Teodosića iz nacionalnog tima i naglasio da smatra da je novi plejmejker Crvene zvezde po njegovom mišljenju prerano otpisan. 

"Ja mislim da je to preuranjen i nepotreban potez. Tako se ne rastaje od kapitena reprezentacije. Morali bi da pogledamo šta rade drugi. Pogledajte Špance. Znate li koliko godina ima Ljulj, Rudi Fernandez. Ne mora da igra 30 minuta, ali vam drži atmosferu, svlačionicu, autoritet je. Anomalija koja se pojavljuje je previše menadžerisanja. Pojedinoj deci se kaže da neće igrati za reprezentaciju ako ne potpišu za tog i tog menadžera", dodao je Čović. 

Pričao je i o seriji otkaza nacioanlnom timu i problemima sa kojima se reprezentacija suočava. Bilo je otkaza i ranije. čak i u zlatno doba srpske košarke.   

"Neću pominjati imena. Imamo gde da sednemo, otvorimo stvari i da ih rešimo. Ovako, bićemo u priči, mi sm ozemlja košarke. Odustajanja su tu poslednjih nekoliko godina. Pre toga nije bilo u toj meri. Iz ličnog iskustva, 1994. godine, kada su nam uvedene sankcije i kada smo uspeli da se izborimo za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 1995. godine, isto je bilo otkaza. Onda smo seli, razgovarali sa igračima pa smo uspeli. Za Atlantu 1996. godine, sa svim igračima smo razgoovarali. I sa Divcem i sa Danilovićem i sa Paspaljem i sa Savićem... Svi su bili u otkazima. Sa svim igračima smo razgovarali. Ti igrači imaju veliku dozu sujete. Morate da pazite šta pričate. Ako je Nikola Jokić najbolji, onda je najbolji", završio je Čović. 

BONUS VIDEO: