Sjajne vesti

SADA JE I ZVANIČNO - MVP DOLAZI U REPREZENTACIJU SRBIJE: Oduševio Evropu i Ameriku, sad hoće na Mundobasket sa orlovima!

Autor Nikola Lalović

Sjajni mladi organizator igre Nikola Topić pridružiće se pripremama nacionalnog tima Srbije pred Mundobasket!

Izvor: KSS/Dragana Stjepanović

Nikola Topić se i zvanično pridružuje košarkaškoj reprezentaciji Srbije! MVP nedavno održanog Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina je posle sjajnih igara na Eurobasketu na kome je bio apsolutno prva figura zapao za oko i američkom "ESPN-u", ali se nakon takmičenja nije pridružio seniorima. 

Iako je bio na spisku selektora Svetislava Pešića on je prvo ozvaničio pozajmicu iz Crvene zvezde u Megu, a zatim odleteo na Mikonos gde je odigrao prvi meč sa novim timom. Ipak nakon tog meča će se ipak pridružiti selekciji Srbije, naveo je njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović. 

"Nikola Topić posle sjajnog debija za Megu u toku dana napušta pripreme kluba i leti za Beograd. U dogovoru sa selektorom Pešićem očekuje se da večeras odradi prvi trening sa reprezentacijom", napisao je Ražnatović i tako potvrdio reči prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića koji je to isto najavio nešto ranije. 

Za sada Srbija na poziciji plejmejkera od "čistih" jedinica ima samo Stefana Jovića, a na toj poziciji minute uzimaju Aleksa Avramović i Marko Gudurić. Ranije je i Bogdan Bogdanović znao da ima minutažu na tom mestu, a Dejan Davidovac je u Crvenoj zvezdi često igrao pleja, čak je tako i dobio prve minute u Evroligi. Sada će konkurencija biti dodatno pojačana, a možda ćemo Topića videti na terenu već u sredu od 19 časova u meču sa Portorikom u "Beogradskoj areni". 

BONUS VIDEO: