Nezgodno

SLOVENIJA SE HITNO OGLASILA O LUKI DONČIĆU: Dobio je udarac, iz predostrožnosti neće igrati!

Autor Nikola Lalović

Najbolji igrač Slovenije moraće da propusti meč zbog nezgodnog udarca koji je dobio na prošloj utakmici.

Izvor: Profimedia

Slovenija se nada velikim stvarima na Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, ali za to im je potreban svež i odmoran Luka Dončić. Sjajni bek Dalasa predvodio je tim u dosadašnjim pripremnim mečevima, ali će generalnu probu za Mundobasket preskočiti. 

Nakon poslednjeg treninga pred utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama u 21:30 oglasio se Košarkaški savez Slovenije i u zvaničnom saopštenju je navedeno da Dončića neće biti u meču sa "drim timom". 

"Luka Dončić će propustiti današnji meč protiv Sjedinjenih Američkih Država iz predostrožnosti. Kaptien tima je dobiio nezgodan udarac u drugom meču jučerašnje utakmice i reprezentacija samo nekoliko dana pre odlaska u Japan neće ništa ostavljati slučaju", stoji u saopštenju Slovenije. 

Slovenci nisu imali dobar dan u prethodnoj utakmici kada ih je Španija savladala 99:79, ali je bez obzira na to FIBA smatrala da su oni četvrti najbolji tim pred početak Mundobasketa, a Španija je stavljena tek na šesto mesto. 

Dončić je sjajno igrao tokom dosadašnjim pripremnih mečeva, ali je na jednom meču već dobio udarac u koleno, a nakon još jedne nezgodne situacije ne žele Slovenci da rizikuju pa će tako najjačoj selekciji sveta da se suprotstave bez svoje najveće zvezde. 

BONUS VIDEO: