Kad legenda kaže...

"SRBIJA MOŽE DA SE VRATI SA MEDALJOM!" Divac veruje u Pešićev tim: Kvalitet je tu, ali nažalost...

Autor Nikola Lalović

Vlade Divac je optimista pred Mundobasket, ali ističe da ništa ne dolazi preko noći i da nam je potreban kontinuitet u nacionalnom timu.

Izvor: Youtube/Sportsko popodne sa Jelenom

Jedan od najtrofejnijih košarkaša u istoriji naše košarke i prvi Srbiin u NBA Vlade Divac govorio je gostujući u jednoj TV emisiji o svojim uspomenama na igračku karijeru, ali i o Mundobasketu koji nas uskoro očekuje. Od 25. septembra će naš nacionalni tim zaigrati na najvećoj sceni, a dok je Divac nosio dres reprezentacije stalno se u Beograd vraćao sa medaljama. 

"To su mi najlepše godine i dani. Imali smo sreću da se vraćamo sa medaljama, Dočeci koji su pravljeni u tu člast bili su inspiracija za neke buduće uspehe. Ja sam počeo da igram za reprezentaciju sa 17 godina davne 1985. godine, a završio sam 2002. To je 17 godina u kontinuitetu uz tu pauzu kada smo bili pod sankcijama. Ali u suštini to je bilo zadovoljstvo da se okupimo zajedno", počeo je Divac. 

Na predstojećem Svetskom prvenstvu igraće selekcije Srbije i Crne Gore, a u oba tima on vidi kvalitet. Toliki kvalitet da ga ne bi čudilo ako bi Srbija uprkos lošim prognozama iznenadila i vratila se sa medaljom!

"Pre svega mislim da sve reprezentacije sa ovih prostora imaju kvalitet. U sportu je, pogotovo u košarci, sve moguće. Ne bih se iznenadio da se neka od reprezentacija vrati sa medaljom, pogotovo reprezentacija Srbije. Ima kvalitet, nažalost nekoliko igrača je iz raznih razloga otkazalo, tj. nisu se priključili pripremama. Ali imam veliko razumevanje ako su povrede u pitanjuu i naporne sezone. Ono što fali i reprezentaciji Srbije i ostalima je kontinuitet. U sportu ne može ništa preko noći. Ako imate kontinuitet rada i igrnaja sa jednom istom ekipom to može da ima benefit u smislu rezultata", zaključio je Divac.

Prokomentarisao je Divac i veliki uspeh naših zlatnih momaka na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina. Talenat je tu, ali sada treneri moraju da nastave da rade sa tim momcima i da im omoguće da prenesu talenat u seniorski kvalitet. 

"Veliki uspeh! Ja sam se pre nekoliko godina plašio tog nedostatka rezultata u mlađim kategorijama. Pokazali su da imamo talenat i sada je bitno da treneri kod nas povedu računa o tim mladima, da naprave još jedan veći korak u svojim karijerama. Da se ne izgube kao masa te dece koja tu pokazivala talenat u prethodnom pšeriodu,. Ova reprezentacija je pokazal da ima talenat i nadam se da će tim putem da nastave", završio je nekadašnji legendarni centar reprezentacije Jugoslavije.

BONUS VIDEO: