Košarka

NURKIĆ I MUSA DIGLI FRKU - HAOS U REPREZENTACIJI: Mi zajedno spavamo, a političarima plate ne kasne!

Autor Nikola Lalović

Najpoznatiji košarkaši reprezentacije Bose i Hercegovine jako su nezadovoljni tretmanom u nacionalnom timu,

Izvor: YouTube/Sportklub

Dok se košarkaška reprezentacija Srbije sprema za Mundobasket, jedan od prvih rivala "orlova" na pripremama Bosna i Hercegovina igra pretkvalifikacije za Olimpijske igre. Igraće sa Poljskom i Mađarskom, a pred te utakmice se javio Jusuf Nurkić. 

Centar Portlanda koji se nedavno oženio, pa zatim ušao u javni sukob sa ocem, sada je govorio o velikim problemima sa kojima se nacionalni tim susreće već godinama unazad. 

"Okupili smo se svi kako bismo poslali snažnu poruku. Zadnjih 30 godina prolazimo iste probleme. Od uslova moramo da krenemo. Imamo velike probleme svake godine. Mi ne možemo osnovne stvari da dobijemo, nemamo kome da se obratimo. Mi pravimo mnogo bolje rezultate od uslova. Mi moramo da razmišljamo kako ćemo porodice da smestimo. Nemamo uslove, četvorica spavaju u sobi. Idemo u Poljsku da osvojimo turnir. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni. Nemamo trenera kondicionog. Deci koja u budućnosti žele da nastupaju za BiH moramo osigurati normalne uslove. Kod nas je cirkus i odlaziće da igraju za druge reprezentacije", rekao je Nurkić.

O svim problemima vezanim za nacionalnu selekciju pričao je i bek Real Madrida Džanan Musa koji je takođe jako nezadovoljan tretmanom koji košarkaši imaju. 

"Stvari koje je Jusuf rekao bile su stvari koje mi svi znamo. Stvari moraju da se reše odmah. Mi nemamo plan, nemoguće je da u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednoj sobi i dodiruju se nogama. Bitno je da Savez stane iza nas. Dok druge selekcije imaju po 9-10 pripremnih utakmica, mi imamo dve. Mi idemo da osvojimo turnir, ali pitanje je da li je ovo normalno. Ne radimo dovoljno dobar posao i na vreme vezano za pripremne utakmice, putovanja", rekao je Musa.

Kapiten tima Miralem Halilović je takođe istakao da problemi postoje i apelovao da se što pre i što efikasnije reše.  "Mi smo zahvalni na pomoći. Naše mišljenje je da mora Savez naći način da finansira sam sebe. Pogledajte šta radi Slovenija. Finansiranje je uvek problem. Što ne postaviti neke fan šop radnje, reklame sa momcima poput Garze, Nurkića…. To nas frustrira. Sve je uvek improvizacija. U teretanu idemo taksijem, spava se po automobilima... Mi dolazimo ovde iz ljubavi. Sve osim osvajanja turnira je neuspeh”, rekao je kapiten Zmajeva.

Na kraju je i selektor Adis Bećiragić imao reč.  “Osećam određenu odgovornost i želim da se izvinim. Oni su spremni i psihički i fizički. Oni se dobro ponašaju i treniraju. Hvala im na svemu. Oni dolaze iz ljubavi, obavezni smo da im obezbedimo ono što im je potrebno da se uopšte ne bi o tome trebalo pričati. Oko ovih momaka treba jedna vojska ljudi što je normalno. Nama treba način da se ovo reši”, rekao je selektor Bećiragić.

BONUS VIDEO: