Košarka

ZNAMO KAD TREBA DA BUDEMO NAJBOLJI! Dobrić i Petrušev se oglasili pred Svetsko prvenstvo

Autor Nemanja Stanojčić

Ognjen Dobrić i Filip Petrušev oglasili su se pred meč sa Portorikom.

Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi

Srbija igra prvi i ujedno jedini meč pred domaćom publikom pred Svetsko prvenstvo u košarci. Rival će biti Portoriko u beogradskoj "Areni" (sreda 19 časova). Selektor Svetislav Pešić oglasio se uoči tog meča i otkrio da Alen Smailagić i Uroš Trifunović ne mogu da putuju na šampionat.

Pored iskusnog stručnjaka svoja očekivanja izneli su Ognjen Dobrić i Filip Petrušev. "Još jedna u nizu pripremnih utakmica koju moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. Znamo šta je naš cilj, da se što bolje pripremimo za Svetsko prvenstvo, da se kroz ove utakmice i treninge što bolje uigravamo i budemo najbolji kada bude najpotrebnije, a to je Svetsko prvenstvo. Sledi potom turnir u Kini, a nakon toga Manila. Sve ove utakmice više služe kao treninzi. Sigurno nećemo izgledati najbolje i najlepše i igrati košarku kakvu želimo, ali treba da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening i budemo najbolji u Manili", rekao je Dobrić.

Filip je analizirao Portorikance. "Prve dve utakmice su bile zatvorene, druge dve su svi imali priliku da vide. I dalje se uigravamo, i dalje se upoznajemo jedni sa drugima i mislim da iz utakmice u utakmicu idemo na bolje. Ima stvari na kojima treba da radimo, ali smo zadovoljni postignutim do sada. Znamo dobro ekipu Portorika, igrali smo pre par godina sa njima u Beogradu, to je manje-više ista ekipa. Igraju dosta brzo kao i sve ostale ekipa iz Južne Amerike, znamo šta da očekujemo. Zavisi sve od nas, iskoristićemo tu utakmicu da se pripremimo za ono glavno što nam predstoji", zaključio je Petrušev.

Košarkaši Srbije pred Portoriko
Izvor: YouTube/KSS

BONUS VIDEO: