Košarka

ODRASTAO SAM UZ REPREZENTACIJU SRBIJE! Nikola je najveća nada "orlova": Cela porodica je došla da me gleda

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jović ostavio je odličan utisak na meču protiv Portorika i pokazao je da je pred njim svetla budućnost.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srbija je deklasirala Portoriko (110:75) i zabavila sve u punoj beogradskoj "Areni". Publika je mogla da uživa u majstorijama srpskih košarkaša u završnom delu priprema za Svetsko prvenstvo. Bio je ovo prvi i jedini meč pred domaćim navijačima i sada ekipu čeka put u Kinu na dva pripremna meča pred početak prvenstva.

Jedan od igrača koji je oduševio mnoge svakako je Nikola Jović. Na parketu je radio sve, dao je 11 poena, uz 8 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu. "Čekao sam ovo ceo život, odrastao sam i gledao košarku kroz reprezentaciju. Sada su svi bili ovde da me gledaju, cela moja porodica", rekao je Jović za "Arenu sport".

Ističe da ekipa igra sve bolje i bolje. "Bitno je samo da nastavimo da radimo. Idemo u Kinu u četvrtak i bitno je da pokažemo napredak."

On je jedan od najmlađih u timu, ali će sigurno biti na spisku od 12 igrača koji idu na prvenstvo. "Rastemo iz dana u dan i svi mogu to da vide. Atmosfera u timu je dobra, momci su sjajni i nadam se da ću biti na Svetskom prvenstvu", zaključio je Nikola Jović.

 BONUS VIDEO: